Gedeelde woonkamer de Veldspaat

Parkeren locaties Dignis in Groningen

In de afgelopen maanden heeft de gemeente Groningen wijzigingen aangebracht in het parkeerbeleid in de stad Groningen. Dit heeft ook gevolgen voor het parkeren rondom onze Dignis-locaties in Groningen. Het betreft de locaties Blauwbörgje, de Veldspaat, Bernlef en het Heymanscentrum. Per locatie is de situatie anders, dus daarom informeren u graag over het parkeerbeleid voor deze.

Bernlef

Bernlef heeft 14 parkeerplaatsen voor medewerkers. Dit parkeerterrein is afgesloten met een hek, dat geopend kan worden met behulp van de medewerkerspas. Daarnaast zijn in er in de straat vier parkeerplaatsen gereserveerd voor medewerkers en bezoekers van Bernlef. Deze parkeerplaatsen zijn aangegeven met een bordje. In de rest van de straat geldt betaald parkeren. 

Blauwbörgje

Blauwbörgje heeft een parkeerterrein waarop medewerkers en bezoekers gratis kunnen parkeren. Men moet dan wel een pas ophalen bij de receptie en die achter de voorruit leggen. In de buurt is het verder betaald parkeren. 

Veldspaat

Momenteel heeft de Veldspaat een eigen parkeerterrein waar medewerkers vrij kunnen parkeren. Daaromheen zijn parkeerplaatsen voor de bewoners uit de wijk waar ook de bezoekers van de Veldspaat gebruik van kunnen maken. Tot op heden kan er nog gratis geparkeerd worden, maar de verwachting is dat ook rondom de Veldspaat betaald parkeren ingevoerd gaat worden.  

Heymanscentrum

Parkeren bij het Heymanscentum is voor medewerkers en bezoekers mogelijk op eigen terrein. Daarnaast wordt nabij de hoofdingang een nieuw parkeerterrein gerealiseerd. De verwachting is dat dit voor de zomervakantie gereed is voor gebruik. Indien op het eigen terrein geen parkeren mogelijk is dan kunt u (betaald) parkeren in de straat. 

Een aantal parkeerplaatsen is gereserveerd voor medewerkers van de avonddienst. Deze parkeerplaatsen zijn herkenbaar door het bordje bij de parkeerplek. Graag het verzoek aan iedereen om daar rekening mee te houden. 

Voor de drie locaties waar betaald parkeren is ingevoerd moet van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur voor het parkeren worden betaald. Buiten die uren en op zon- en feestdagen blijft het parkeren gratis. 

Eerste optreden na Corona van Provinciaal Senioren Orkest

Op 8 maart heeft het Provinciaal Senioren Orkest opgetreden in het Heymanscentrum. Het is een blaasorkest waarvan de jongste muzikant 63 en de oudste 93 jaar is.

Het was hun eerste optreden weer sinds het invallen van Corona, een hele eer dat ze dat in het Heymanscentrum kwamen doen.

Ze bliezen er lustig op los en voor zowel publiek als voor het orkest zelf was het een heerlijke muzikale middag! Met een oog voor muziek dat houd je bij de tijd, of je nu op het podium zit of in de zaal.

Zestien Groninger organisaties voor ouderenzorg gaan meer samenwerken

Zestien Groninger zorgorganisaties werken samen aan zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal ouder worden in de eigen omgeving

Woensdag 15 februari hebben zestien Groninger ouderenzorgorganisaties het convenant ‘Groninger Kracht’ getekend, de regiovisie op het leven van ouderen in de gemeenschap in 2030. (meer…)

We zoeken een voorzitter voor de cliëntenraad

Voor de cliëntenraad van De Enk en De Horst in Zuidlaren zoekt de cliëntenraad een voorzitter die:

  • zich aangetrokken voelt tot het werk van de cliëntenraad;
  • vrijwilligerswerk wil doen in het belang van de bewoners van De Enk en de bezoekers van De Horst; ·
  • graag samenwerkt;
  • hiervoor tijd en energie heeft.

(meer…)

Wijkdiner voor senioren

Op woensdag 28 september jl. vond in restaurant Veldspaat in Groningen speciaal voor senioren uit de buurt een gezellig wijkdiner plaats! Ruim 80 ouderen hebben genoten van een leuk avondje uit!
Zo’n wijkdiner is een mooi moment om (nieuwe) mensen te ontmoeten of met oude bekenden bij te kletsen en om kennis te maken met de faciliteiten van het woonzorgcentrum Veldspaat.
Dat alles gebeurde in een gezellige ambiance met op het programma bingo met entertainer Henk de Haan (tevens voormalig voetballer) en een optreden van het Eelder Bloemenkoor.
Het wijkdiner was gratis, net als deelname aan de activiteiten voor en na het diner. Het team van restaurant Veldspaat had een heerlijk menu samengesteld.
Het wijkdiner is een initiatief van Univé Noord-Nederland, Distrivers en Dignis. De organisaties vinden dat ze samen alles net wat mooier kunnen maken. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld om op verschillende plekken in het Noorden ouderen een onvergetelijke avond te kunnen geven.

Mooi dat door middel van zo’n gezamenlijk initiatief aandacht besteed wordt aan de senioren!

De foto’s geven een impressie van de avond.

Veldspaat: Univé diner overzicht

Veldspaat: Univé diner gasten en koor

Veldspaat: Univé diner gasten

Bij de recensies op deze website kunt u lezen hoe een deelnemer dit wijkdiner ervaren heeft.

Veldspaat introduceert nieuwe lunchkaart

Restaurant Veldspaat heeft een nieuwe lunchkaart.
Komt u gerust langs om te genieten van ons aanbod op de nieuwe lunchkaart. Klik hier.

Cliëntenraad De Enk en De Horst zoekt nieuwe voorzitter

Cliëntenraad De Enk en De Horst

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en cliënten binnen De Enk en De Horst in Zuidlaren.

Hoe? Door mee te praten, mee te denken en (ongevraagd) te adviseren over de kwaliteit van de zorg, het wonen en het welzijn van de bewoners. Onderwerpen als veiligheid, zorgleefplan, voeding, schoonmaak, verhuizing, vrijetijdsbesteding en vele andere zaken komen aan de orde.

De cliëntenraad zoekt een voorzitter die:

  • zich aangetrokken voelt tot het werk van de cliëntenraad;
  • vrijwilligerswerk wil doen in het belang van de bewoners van De Enk en de bezoekers van De Horst;
  • graag samenwerkt;
  • hiervoor tijd en energie heeft.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het secretariaat via de email CCRDignis@lentis.nl of telefonisch 050 – 409 7100.

Feestelijke opening ontmoetingsplek Coendersborg

Nieuwe wijkbewoners ontmoeten, samen een kopje koffie drinken of allerlei vormen van bewegen ontdekken. Het kan allemaal in de ontmoetingsplek Coendersborg in sportpark Coendersborg.

Vandaag opent deze nieuwe ontmoetingsplek. Vanaf nu kunnen wijkbewoners er elke dinsdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur terecht voor een potje walking voetbal, unicurl of gewoon voor een kop koffie.

De ontmoetingsplek is gelegen aan de Kooiweg 3. Mocht vervoer een probleem zijn, denk dan ook eens aan de Buurtvlinder. De Buurtvlinder is een auto met chauffeur die u voor €1,- op de plek van bestemming brengt. Speciaal voor bewoners van de wijk!

Dementie en intimiteit

Onderzoek

Intimiteit is belangrijk voor ieder mens. We weten uit onderzoek dat dit op de hoge leeftijd zo blijft. Vanwege ziekte en bijvoorbeeld een opname is seksualiteit en intimiteit minder mogelijk. De behoefte aan nabijheid, aanraking en andere vormen van intimiteit blijft echter aanwezig. (meer…)

Dignis zoekt leden voor haar cliëntenraden

Als cliëntenraden behartigen we op de locaties van Dignis de gemeenschappelijke belangen van de bewoners/cliënten. Wij zoeken nieuwe leden. (meer…)

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.