Bakwedstrijd ‘Heel Veldspaat bakt’ was een groot succes.

Op woensdag 6 maart werd in de Veldspaat flat de bakwedstrijd ‘Heel Veldspaat bakt’ gehouden. Veertien enthousiaste amateurbakkers dongen naar de titel van beste taartenbakker van de Veldspaat. (meer…)

Gezocht: voorzitter cliëntenraad Duinstee Eelde

Duinstee kleinschalig wonen

In verpleeghuis De Duinstee in het groenrijke Eelde wonen mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Hun gezamenlijke belangen worden behartigd door een cliëntenraad van familieleden van bewoners.
Door het aflopen van de zittingstermijn van de huidige voorzitter heeft deze raad een vacature voor een onafhankelijke voorzitter. (meer…)

Knuffelconcert in Heymanscentrum

Dinsdagmiddag  19 februari is het zover: voor de bewoners met dementie in het Heymanscentrum is er een knuffelconcert. Het resultaat was een bijzondere en gezellige middag.   (meer…)

Nu ook Zorg Thuis+ in de regio Zuidlaren!

In januari 2019 is Dignis met Zorg Thuis+ in de regio Zuidlaren gestart! Dit team van (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden IG gaat vanuit een nieuwe zorgpost in de Enk zorg verlenen bij de cliënt thuis. (meer…)

Expositie Pieky Doornbos in Heymanscentrum

Pieky Doornbos werkt als praktijkopleider bij Dignis | Lentis. Daarnaast schildert en tekent ze al vele jaren (meer…)

Drie keer genieten van stamppot hete bliksem

Martin is vrijwillig chauffeur voor dagbesteding De Horst van Dignis in Zuidlaren. Na de ochtendritten drinkt hij een kopje koffie mee en vraagt dan steevast: wat schaft de pot vandaag? Martin houdt namelijk van lekker eten èn van koken. Zo hoorde hij op een dag van het ‘De Horst stamppot buffet’ dat binnenkort zou plaatsvinden. Een activiteit door en voor en met bezoekers van de dagbesteding en hun familie. Tot verbazing van Martin stond er geen hete bliksem op het menu. Zijn aanbod om dit gerecht voor deze gelegenheid te maken werd met enthousiasme ontvangen. Martin maakte er een belevenis van in drie delen. Lees het hele verhaal op de website van samen dementievriendelijk.

Nieuw wijkmobiel voor Vinkhuizen

Bent u op zoek naar vervoer over korte afstand binnen uw wijk of naar een aangrenzende wijk? Dan bent u bij Stichting Wijkmobiel aan het juiste adres. (meer…)

Wijkdiner zorgt voor verbinding

Op 28 november vond in wijkrestaurant Veldspaat in Vinkhuizen een wijkdiner plaats. Senioren uit de wijk, hun mantelzorgers en familie (meer…)

Snertwedstrijd in Gabriël een succes

Op vrijdag 23 november vond in wijkrestaurant Gabriël in Hoogkerk de jaarlijkse snertwedstrijd plaats. Er hadden zich vijftien deelnemers aangemeld. (meer…)

Kijk, dit zie ik

De tentoonstelling ‘Kijk, dit zie ik’ geeft een beeld van de omgeving zoals mensen met ernstige dementie die zien. De foto’s met verhalen zijn een weergave van de zoektocht die Swanhilde de Jong (meer…)

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis