Gedeelde woonkamer de Veldspaat

We zoeken een voorzitter voor de cliëntenraad

Voor de cliëntenraad van De Enk en De Horst in Zuidlaren zoekt de cliëntenraad een voorzitter die:

  • zich aangetrokken voelt tot het werk van de cliëntenraad;
  • vrijwilligerswerk wil doen in het belang van de bewoners van De Enk en de bezoekers van De Horst; ·
  • graag samenwerkt;
  • hiervoor tijd en energie heeft.

(meer…)

Wijkdiner voor senioren

Op woensdag 28 september jl. vond in restaurant Veldspaat in Groningen speciaal voor senioren uit de buurt een gezellig wijkdiner plaats! Ruim 80 ouderen hebben genoten van een leuk avondje uit!
Zo’n wijkdiner is een mooi moment om (nieuwe) mensen te ontmoeten of met oude bekenden bij te kletsen en om kennis te maken met de faciliteiten van het woonzorgcentrum Veldspaat.
Dat alles gebeurde in een gezellige ambiance met op het programma bingo met entertainer Henk de Haan (tevens voormalig voetballer) en een optreden van het Eelder Bloemenkoor.
Het wijkdiner was gratis, net als deelname aan de activiteiten voor en na het diner. Het team van restaurant Veldspaat had een heerlijk menu samengesteld.
Het wijkdiner is een initiatief van Univé Noord-Nederland, Distrivers en Dignis. De organisaties vinden dat ze samen alles net wat mooier kunnen maken. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld om op verschillende plekken in het Noorden ouderen een onvergetelijke avond te kunnen geven.

Mooi dat door middel van zo’n gezamenlijk initiatief aandacht besteed wordt aan de senioren!

De foto’s geven een impressie van de avond.

Veldspaat: Univé diner overzicht

Veldspaat: Univé diner gasten en koor

Veldspaat: Univé diner gasten

Bij de recensies op deze website kunt u lezen hoe een deelnemer dit wijkdiner ervaren heeft.

Veldspaat introduceert nieuwe lunchkaart

Restaurant Veldspaat heeft een nieuwe lunchkaart.
Komt u gerust langs om te genieten van ons aanbod op de nieuwe lunchkaart. Klik hier.

Cliëntenraad De Enk en De Horst zoekt nieuwe voorzitter

Cliëntenraad De Enk en De Horst

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en cliënten binnen De Enk en De Horst in Zuidlaren.

Hoe? Door mee te praten, mee te denken en (ongevraagd) te adviseren over de kwaliteit van de zorg, het wonen en het welzijn van de bewoners. Onderwerpen als veiligheid, zorgleefplan, voeding, schoonmaak, verhuizing, vrijetijdsbesteding en vele andere zaken komen aan de orde.

De cliëntenraad zoekt een voorzitter die:

  • zich aangetrokken voelt tot het werk van de cliëntenraad;
  • vrijwilligerswerk wil doen in het belang van de bewoners van De Enk en de bezoekers van De Horst;
  • graag samenwerkt;
  • hiervoor tijd en energie heeft.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het secretariaat via de email CCRDignis@lentis.nl of telefonisch 050 – 409 7100.

Feestelijke opening ontmoetingsplek Coendersborg

Nieuwe wijkbewoners ontmoeten, samen een kopje koffie drinken of allerlei vormen van bewegen ontdekken. Het kan allemaal in de ontmoetingsplek Coendersborg in sportpark Coendersborg.

Vandaag opent deze nieuwe ontmoetingsplek. Vanaf nu kunnen wijkbewoners er elke dinsdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur terecht voor een potje walking voetbal, unicurl of gewoon voor een kop koffie.

De ontmoetingsplek is gelegen aan de Kooiweg 3. Mocht vervoer een probleem zijn, denk dan ook eens aan de Buurtvlinder. De Buurtvlinder is een auto met chauffeur die u voor €1,- op de plek van bestemming brengt. Speciaal voor bewoners van de wijk!

Welkom in ons restaurant!

Op 23 maart jongstleden zijn in Nederland de coronamaatregelen losgelaten. Bij Dignis/Lentis zijn wij nog voorzichtig, omdat wij werken met kwetsbare mensen en het aantal besmettingen nog hoog is.
Wat betekent dat als u restaurant Heymans in Groningen bezoekt?
In ons restaurant worden nog mondkapjes gedragen (kunnen af aan tafel) en wordt geadviseerd 1,5 meter afstand te houden.
Wijkbewoners zijn echter wel weer welkom en het team Heymans verheugt zich erop u weer als vanouds te ontvangen, zodat u kunt genieten van een heerlijke maaltijd!
Natuurlijk kunt u ook altijd terecht voor een kopje koffie of thee.

Welkom terug in ons restaurant!

Welkom in ons restaurant!

Op 23 maart jongstleden zijn in Nederland de coronamaatregelen losgelaten. Bij Dignis/Lentis zijn wij nog voorzichtig, omdat wij werken met kwetsbare mensen en het aantal besmettingen nog hoog is.
Wat betekent dit als u restaurant Veldspaat in Groningen bezoekt?
In De Veldspaat worden nog mondkapjes gedragen (kunnen af aan tafel) en wordt geadviseerd 1,5 meter afstand te houden.
Wijkbewoners zijn echter wel weer welkom en het team Veldspaat verheugt zich erop om u weer als vanouds te ontvangen, zodat u kunt genieten van een heerlijke maaltijd!
Natuurlijk kunt u ook altijd terecht voor een kopje koffie of thee.

Welkom terug in ons restaurant!

Restaurant beperkt weer open

Tijdens de persconferentie van 25 januari jongstleden werd uitgelegd hoe Nederland vanaf 26 januari 2022 verder open gaat. In het kernteam Corona voor Lentis en Dignis is vervolgens besproken wat dit betekent voor onze restaurants.
Voor restaurant Veldspaat geldt dat personeel, bewoners en hun bezoekers weer welkom zijn om in het restaurant wat te drinken of een hapje te eten. Daarbij gelden de RIVM richtlijnen: dus anderhalve meter afstand bewaren, een vaste zitplaats en de mondkapjes alleen af aan tafel.
Externen – denk aan wijkbewoners – kunnen we helaas nog niet verwelkomen in ons restaurant.
Vooralsnog zijn wij blij dat wij, zij het beperkt, weer mensen kunnen ontvangen in ons restaurant.
Wij laten het u weten als de regels weer worden aangepast.

Dementie en intimiteit

Onderzoek

Intimiteit is belangrijk voor ieder mens. We weten uit onderzoek dat dit op de hoge leeftijd zo blijft. Vanwege ziekte en bijvoorbeeld een opname is seksualiteit en intimiteit minder mogelijk. De behoefte aan nabijheid, aanraking en andere vormen van intimiteit blijft echter aanwezig. (meer…)

Nieuwe coronaregels in restaurants Dignis/Lentis

In de persconferentie van de overheid van 12 november jl. werd dringend geadviseerd in de restaurants weer mondkapjes te dragen.

Dit betekent dat met ingang van heden in de restaurants van Dignis/Lentis weer mondkapjes gedragen worden (conform de regels van het huis). Dit geldt bijvoorbeeld ook als u naar het toilet gaat. Aan tafel kan vanzelfsprekend het mondkapje af. Verder nemen we de 1.5 meter afstand weer in acht.
Ook een nieuwe maatregel is dat onze externe gasten tot nader order op dit moment even niet meer welkom zijn.

Mocht u toch nog vragen hebben naar aanleiding van de nieuwe maatregelen, kunt u contact opnemen met het restaurant.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.