Nederland was bijna kampioen

Twee dagen voordat het WK begon voor onze Oranje Leeuwinnen werd tijdens een koffiemomentje in de Gabriël door een paar mensen geconstateerd dat het nergens oranje was versierd.
Als de mannen een EK of een WK spelen is heel Nederland oranje gekleurd. Er werd besloten om hier iets aan te gaan doen. (meer…)

Appeltaart concerten

Donderdag 27 juni hebben de bewoners en omwonenden van de Gabriëlflat, kunnen genieten van klassieke muziek. Dit werd ten gehore gebracht door 3 heren van Appeltaart concerten. (meer…)

Oranjekoorts in de Gabriël

In het restaurant van de Gabriël heerst Oranjekoorts.
Het restaurant is omgetoverd tot ‘Oranje-restaurant’, dit natuurlijk ter gelegenheid van het WK damesvoetbal. (meer…)

Geslaagde feestweek jubilerend De Enk

De eerste week van juni was een feestelijke week voor De Enk in Zuidlaren. In die week was er een gevarieerd programma om te vieren dat de nieuwe Enk er alweer 10 jaar staat. Een jubileum dus. (meer…)

Een geslaagde Tour de Enk!

Het weer zat mee, de stemming zat er goed in en de route was weer mooi. Al met al was de Tour de Enk weer bijzonder geslaagd! De Tour de Enk, de jaarlijkse fietsvierdaagse, wordt jaarlijks georganiseerd door de agogen en fysiotherapeuten van de Enk. Het evenement werd mogelijk door de hulp van leerlingen van Sport en Bewegen van het Alfa-College in Groningen en vrijwilligers van de Dobberieders, vrijwilligers van Mobiliteit Noord en van De Enk.  Zij begeleidden de groep.

(meer…)

Voorjaarsmarkt Gabriël groot succes

Gabriël: voorjaarsmarkt

Zaterdag 18 mei jongstleden organiseerde wijkrestaurant Gabriël een voorjaarsmarkt. Van 11.00 – 18.00 uur kon jong en oud genieten van een heerlijke dag. De zon scheen volop en de temperatuur liep al gauw op boven de 20 graden. (meer…)

Opbrengst markt Harens lyceum voor bewoners De Enk

Een tijd geleden namen leerlingen van het Harens Lyceum in Zuidlaren contact op met verpleeghuis De Enk. Ze waren op zoek naar een goed doel in de omgeving van Zuidlaren waar ze de opbrengsten van hun markt aan konden besteden. Medewerkers van De Enk wisten wel een aantal goede doelen. De belevingstuin bijvoorbeeld of het organiseren van een kunstworkshop voor bewoners. Liefst natuurlijk samen met de leerlingen. (meer…)

Geslaagd wijkdiner Heymanscentrum

Ieder mens wil een gelukkig en onafhankelijk leven kunnen leiden. Tevreden zijn met zichzelf. Dat lukt het beste in verbondenheid met een ander. Samen leven en samen doen – dat is de opzet achter het wijkdiner. Univé organiseert daarom wijkdiners voor ouderen samen met Distrivers en Dignis|Lentis in de wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen. (meer…)

Koninklijke onderscheiding echtpaar Lugtenborg

In de gemeente Tynaarlo werden oud Lentis-medewerker Piet Lugtenborg en zijn echtgenote Gerry Lugtenborg-Hofman onderscheiden. Zij werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. (meer…)

Nieuwe rolstoelbus voor Dignis

We gaan er regelmatig op uit met bewoners. En we zijn er weer helemaal klaar voor, want vanaf nu kan dat met een gloednieuwe Mercedes rolstoelbus. In de bus is er plaats voor negen personen inclusief chauffeur. (meer…)

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis