Opbrengst markt Harens lyceum voor bewoners De Enk

Een tijd geleden namen leerlingen van het Harens Lyceum in Zuidlaren contact op met verpleeghuis De Enk. Ze waren op zoek naar een goed doel in de omgeving van Zuidlaren waar ze de opbrengsten van hun markt aan konden besteden. Medewerkers van De Enk wisten wel een aantal goede doelen. De belevingstuin bijvoorbeeld of het organiseren van een kunstworkshop voor bewoners. Liefst natuurlijk samen met de leerlingen. (meer…)

Geslaagd wijkdiner Heymanscentrum

Ieder mens wil een gelukkig en onafhankelijk leven kunnen leiden. Tevreden zijn met zichzelf. Dat lukt het beste in verbondenheid met een ander. Samen leven en samen doen – dat is de opzet achter het wijkdiner. Univé organiseert daarom wijkdiners voor ouderen samen met Distrivers en Dignis|Lentis in de wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen. (meer…)

Koninklijke onderscheiding echtpaar Lugtenborg

In de gemeente Tynaarlo werden oud Lentis-medewerker Piet Lugtenborg en zijn echtgenote Gerry Lugtenborg-Hofman onderscheiden. Zij werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. (meer…)

Nieuwe rolstoelbus voor Dignis

We gaan er regelmatig op uit met bewoners. En we zijn er weer helemaal klaar voor, want vanaf nu kan dat met een gloednieuwe Mercedes rolstoelbus. In de bus is er plaats voor negen personen inclusief chauffeur. (meer…)

Pannenkoekendag voor jong en oud in wijkrestaurant Gabriël

Het was er een drukte van belang op dinsdag 26 maart. Wijkrestaurant Gabriël stond namelijk in het teken van Nationale Pannenkoekendag. Samen met de leerlingen van De Wingerd, een christelijke school voor speciaal onderwijs in Hoogkerk, ging team Gabriël pannenkoeken bakken voor zo’n 130 tot 150 gasten. (meer…)

Gezocht: voorzitter cliëntenraad Duinstee Eelde

Duinstee kleinschalig wonen

In verpleeghuis De Duinstee in het groenrijke Eelde wonen mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Hun gezamenlijke belangen worden behartigd door een cliëntenraad van familieleden van bewoners.
Door het aflopen van de zittingstermijn van de huidige voorzitter heeft deze raad een vacature voor een onafhankelijke voorzitter. (meer…)

Knuffelconcert in Heymanscentrum

Dinsdagmiddag  19 februari is het zover: voor de bewoners met dementie in het Heymanscentrum is er een knuffelconcert. Het resultaat was een bijzondere en gezellige middag.   (meer…)

Nu ook Zorg Thuis+ in de regio Zuidlaren!

In januari 2019 is Dignis met Zorg Thuis+ in de regio Zuidlaren gestart! Dit team van (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden IG gaat vanuit een nieuwe zorgpost in de Enk zorg verlenen bij de cliënt thuis. (meer…)

Expositie Pieky Doornbos in Heymanscentrum

Pieky Doornbos werkt als praktijkopleider bij Dignis | Lentis. Daarnaast schildert en tekent ze al vele jaren (meer…)

Drie keer genieten van stamppot hete bliksem

Martin is vrijwillig chauffeur voor dagbesteding De Horst van Dignis in Zuidlaren. Na de ochtendritten drinkt hij een kopje koffie mee en vraagt dan steevast: wat schaft de pot vandaag? Martin houdt namelijk van lekker eten èn van koken. Zo hoorde hij op een dag van het ‘De Horst stamppot buffet’ dat binnenkort zou plaatsvinden. Een activiteit door en voor en met bezoekers van de dagbesteding en hun familie. Tot verbazing van Martin stond er geen hete bliksem op het menu. Zijn aanbod om dit gerecht voor deze gelegenheid te maken werd met enthousiasme ontvangen. Martin maakte er een belevenis van in drie delen. Lees het hele verhaal op de website van samen dementievriendelijk.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis