Parkeren locaties Dignis in Groningen

Geplaatst op 26 april 2023

In de afgelopen maanden heeft de gemeente Groningen wijzigingen aangebracht in het parkeerbeleid in de stad Groningen. Dit heeft ook gevolgen voor het parkeren rondom onze Dignis-locaties in Groningen. Het betreft de locaties Blauwbörgje, de Veldspaat, Bernlef en het Heymanscentrum. Per locatie is de situatie anders, dus daarom informeren u graag over het parkeerbeleid voor deze.

Bernlef

Bernlef heeft 14 parkeerplaatsen voor medewerkers. Dit parkeerterrein is afgesloten met een hek, dat geopend kan worden met behulp van de medewerkerspas. Daarnaast zijn in er in de straat vier parkeerplaatsen gereserveerd voor medewerkers en bezoekers van Bernlef. Deze parkeerplaatsen zijn aangegeven met een bordje. In de rest van de straat geldt betaald parkeren. 

Blauwbörgje

Blauwbörgje heeft een parkeerterrein waarop medewerkers en bezoekers gratis kunnen parkeren. Men moet dan wel een pas ophalen bij de receptie en die achter de voorruit leggen. In de buurt is het verder betaald parkeren. 

Veldspaat

Momenteel heeft de Veldspaat een eigen parkeerterrein waar medewerkers vrij kunnen parkeren. Daaromheen zijn parkeerplaatsen voor de bewoners uit de wijk waar ook de bezoekers van de Veldspaat gebruik van kunnen maken. Tot op heden kan er nog gratis geparkeerd worden, maar de verwachting is dat ook rondom de Veldspaat betaald parkeren ingevoerd gaat worden.  

Heymanscentrum

Parkeren bij het Heymanscentum is voor medewerkers en bezoekers mogelijk op eigen terrein. Daarnaast wordt nabij de hoofdingang een nieuw parkeerterrein gerealiseerd. De verwachting is dat dit voor de zomervakantie gereed is voor gebruik. Indien op het eigen terrein geen parkeren mogelijk is dan kunt u (betaald) parkeren in de straat. 

Een aantal parkeerplaatsen is gereserveerd voor medewerkers van de avonddienst. Deze parkeerplaatsen zijn herkenbaar door het bordje bij de parkeerplek. Graag het verzoek aan iedereen om daar rekening mee te houden. 

Voor de drie locaties waar betaald parkeren is ingevoerd moet van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur voor het parkeren worden betaald. Buiten die uren en op zon- en feestdagen blijft het parkeren gratis. 

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.