mussengang lentis-1443mussengang50proc

Vrienden van Dignis

Een bezoekje aan de dierentuin, een gezellige inrichting van de huiskamer of de aanschaf van tuinparasols. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor onze bewoners. Het zijn extra’s, die niet uit de overheidsgelden betaald kunnen worden. De Vrienden van Dignis zetten zich in om deze extra’s mogelijk te maken.

Activiteiten

De Vriendenstichting subsidieert activiteiten voor alle Dignis locaties. De contactpersonen op de locaties inventariseren de wensen van bewoners en cliënten. Dat kan van alles zijn: een bijdrage voor de fietsvierdaagse, aanschaf van een spel, vakantie in eigen huis of een muziekmiddag.

Koersballen in het Heymanscentrum

Bewoners van het Heymanscentrum beschikken sinds kort over een nieuw gezelschapsspel: koersballen. Het lijkt een beetje op jeu de boule. Twee teams spelen tegen elkaar en proberen de ballen zo dicht mogelijk bij het witte doelballetje te spelen. Het is nog niet zo eenvoudig, omdat de ballen in een boog rollen. Maar iedereen kan het leren en je hoeft er geen kracht bij te zetten. Ideaal dus voor oudere mensen, die niet meer zo mobiel zijn en toch graag bewegen. Het eerste spel werd onlangs gespeeld, het werd een gezellige middag met fanatieke spelers. Dit gaan we vaker doen, was een veel gehoorde reactie.

HC Koersbal introductie 2016-06

Snoezelen in ’t Blauwbörgje

’t Blauwbörgje heeft met een bijdrage van de Vriendenstichting snoezelapparatuur  aangeschaft, waardoor mensen kunnen genieten van geuren en kleuren in een prettige omgeving. In de bubble unit bewegen gekleurde luchtbelletjes heen en weer. Met de LED projector worden kleurige beelden en vormen getoond en de aromastreamer vult de ruimte met heerlijke geuren. Herinneringen aan vroeger komen weer boven. Ook doen mensen nieuwe verrassende ervaringen op. Het gebruik van de attributen prikkelt zintuigen en het zorgt voor ontspanning en rust. Medewerkers zeggen erover: “Het is een waardevolle aanvulling voor het huis en haar bewoners. Wij zijn er erg blij mee.”

 

 

Helpt u mee?

U kunt ons op verschillende manieren steunen:

  • Met een éénmalige gift
  • Door donateur te worden met een geldbedrag dat u zelf bepaalt
  • Door de Stichting op te nemen in uw testament.

Het geld wordt volledig besteed aan extra activiteiten of zaken waar de bewoners van profiteren en die niet op een andere manier gerealiseerd kunnen worden.

Giften zijn aftrekbaar voor de belasting.

Als u uw gift specifiek ten bate van één van de locaties wilt doen dan kan dat.

U kunt uw gift overmaken op bankrekening: NL36 INGB 0669 6841 71 t.n.v. Stichting Vrienden van Dignis Groningen.

Meer informatie vindt u op de Antwoordkaart. U kunt ook mailen naar vrienden@dignis.nl

Uw notaris kan u meer informatie geven over een legaat. Alle financiële bijdragen zijn welkom. Met uw hulp kunnen we het leven van de bewoners net iets prettiger maken

Vriendenbus

Met de Vriendenbus kunnen bewoners van de verzorgingshuizen en verpleeghuizen en cliënten van Dignis een uitstapje maken.  Alleen of met familieleden en/of vrienden. Van een bezoekje aan het museum, winkelen bij Tuinland tot een rondrit over het Groninger Hogeland, het is allemaal mogelijk.

Meer informatie leest u in de folder Houd de Vriendenbus ‘on the road’.

Een rit met belevenissen

Voor veel mensen hoort een vakantie bij het gewone leven. Niet meer voor mevrouw en meneer W., omdat een van hen verzorging en begeleiding nodig heeft. Alzheimer Nederland en het vakantiebureau van de Protestantse kerk organiseerden een vakantieweek in Limburg. Wat zouden ze daar graag naar toegaan. Maar hoe kom je daar in hun situatie? De mensen van de Vriendenbus kwamen met de oplossing: dan brengen we jullie. En zo gingen ze op een dag in de zomer richting het zuiden. Wilko achter het stuur en Frans ernaast.

Het werd een gezellige reis, maar niet zonder belevenissen. Het gezelschap was al een eind op weg, toen ze van de snelweg werden gehaald. De reden daarvan is tot op vandaag niet duidelijk. De reis ging verder via allerlei onbekende plaatsen en smallere wegen. Ondertussen begon het hard te regenen. In de bus bleef het echter gezellig. “Wat hebben we een lol gehad”, vertelt mevrouw W. na afloop. Ze kwamen minstens twee uur te laat op hun vakantiebestemming aan, maar dat heeft geen afbreuk gedaan aan de pret.

De familie heeft de chauffeurs bedankt voor de geweldige service; “Respect voor deze mannen.” De Vriendenstichting ontving een brief met nog eens de hartelijke dank. De brief eindigt met een advies: “Erop uit met de Vriendenbus van Dignis? Een AANRADER. Hoort, zegt het voort.

Onvergetelijke dag in de hondenkennel

“Als je eenmaal een Newfoundlander hebt gehad, wil je nooit meer een andere hond”. Janny Mulder vertelt nog steeds enthousiast over de tijd dat ze de trotse bezitter was van twee van deze grote viervoeters. Nu ze in het Heymanscentrum woont, is dat niet meer mogelijk. De herinnering aan de honden blijft. Ze wil graag zo’n mooie grote hond nog eens knuffelen. Alie Dieke en haar collega’s gingen op zoek om deze wens in vervulling te laten gaan.

Op een goede dag gaan Janny, Alie met de Vriendenbus naar een kennel in Zevenhuizen. De chauffeur houdt ook van honden, maar bekent naderhand dat dit wel grote dieren waren die bij het hek de bezoekers stonden op te wachten. Het lijkt of de honden Janny staan op te wachten. Het wordt een onvergetelijke ontmoeting. Misschien gaan ze nog eens op bezoek in Zevenhuizen, om de jonge hondjes te bezoeken die waarschijnlijk deze zomer geboren worden.

De wens van Janny is werkelijkheid geworden, mede dankzij de Vriendenbus.

Met de Vriendenbus naar je geboortehuis

Bewoners van ’t Holthuys in Annen konden met de Vriendenbus naar het dorp of de stad waar ze waren geboren en getogen. Het volledige arrangement, zoals de reis, de koffie met gebak en ijs en een fotoreportage kostte hen niets. De Harley Club in Annen had deze ludieke actie mogelijk gemaakt met geld dat ze verdiend hadden met het ophalen van oud ijzer. Tientallen bewoners hebben gebruik gemaakt van het aanbod. De Vriendenbus bracht hen op de plek waar ze hun eerste voetstappen hadden gezet. Wat kwamen er veel herinneringen boven. Er werd veel gelachen en honderduit verteld over vroeger.

De fotograaf ging ook mee en maakte voor iedereen een reportage. Zijn reactie was: “De Stichting Harleydag begrijpt helemaal hoe je van oude ijzer geluk maakt”.

kijken bij het geboortehuis Met de Vriendenbus naar geboorteplek

Met de gift van de Harley Club heeft ’t Holthuys ook een feestavond met live muziek voor alle senioren uit Annen georganiseerd en een bingoavond met vele prijzen. Ze zullen nog lang nagenieten van de geweldige actie van een bijzondere club.

 

Stichting Vrienden van Dignis

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Dignis bestaat uit vijf leden:

  • De heer J.A.L. de Keijzer (voorzitter)
  • De heer J. Bosch (secretaris)
  • De heer H.E. Waalkens (penningmeester)
  • De heer K. Sportel (lid)
  • De heer IJ. Bouma (lid)

 

Stichting Vrienden van Dignis: informatie over doelstelling, ANBI, beleid en financiën en de Statuten

Jaarverslag 2017

Bescherming persoonsgegevens

De Stichting Vrienden van Dignis hecht veel waarde aan privacy en aan bescherming van persoonsgegevens. U mag van ons verwachten dat we zorgvuldig met uw gegevens omgaan. We geven uw gegevens niet door aan derden, u kunt uw gegevens altijd laten verwijderen of aanpassen. Uiteraard geven we u graag informatie over de gegevens die bij ons bekend zijn.

 

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de folder Vrienden voor vrienden

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:
Stichting Vrienden van Dignis, p/a Heymanscentrum, Henri Dunantlaan 20, 9728 HD Groningen, telefoon 06 46008522 (Jolanda Valk), e-mail vrienden@dignis.nl

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis