"Zorg en ondersteuning bij u thuis."
Verzorgende bij dame thuis

Zorg Thuis

Woont u zelfstandig en wilt u dat graag blijven doen, maar heeft u daarvoor ondersteuning nodig? De medewerkers van Dignis Zorg Thuis kunnen u dan helpen. Samen bekijken we welke zorg nodig is en hoe we u die het beste kunnen geven. Zodat u zo prettig mogelijk kunt leven.

Voor wie?

Dignis Zorg Thuis is er voor mensen die zelfstandig wonen in Groningen, Hoogkerk, Zuidlaren, of Annen. Dat kan zijn in uw eigen huis of in een appartement van één van onze locaties. Wij zijn er ook voor mantelzorgers en naasten en betrekken hen graag bij de hulp die we u geven.

Wat en hoe?

We helpen bij de dagelijkse handelingen, zoals opstaan, wassen en aankleden, eten en drinken. We komen bij u thuis voor verpleging van bijvoorbeeld een wond of stoma, het geven van injecties en het innemen van medicijnen.
Als u problemen heeft door dementie of andere problemen, dan krijgt u van ons goede begeleiding en ondersteuning. Heeft u meer zorg nodig, dan gaan we dat voor u regelen.
Voor de mantelzorgers zijn we een extra steuntje in de rug. Met advies, een luisterend oor en praktische hulp.

De wijkverpleegkundige bespreekt met u en uw naasten welke zorg u zelf kunt organiseren en welke u krijgt van de medewerkers van Dignis Zorg Thuis. In overleg stelt u vast op welke momenten u de zorg krijgt.

Cliëntwaardering

Met uw opmerkingen en ideeën kunnen we u nog beter van dienst zijn en onze zorg nog meer op uw wensen en behoeften afstemmen. Daarom vragen we onze klanten regelmatig naar hun mening. Via een vragenlijst kunnen ze hun mening geven over het maken en nakomen van afspraken, de kwaliteit van de zorg en verpleging en de bejegening door medewerkers. Uit onderzoek komt naar voren dat klanten de Zorg Thuis van Dignis waarderen met een gemiddeld cijfer van 8,3.

Op de vragenlijst is ruimte om het cijfer toe te lichten. Enkele reacties zijn:
‘Er wordt goed naar me geluisterd, ik ben tevreden met de behandeling.’
‘Als er iets is, regelen de medewerkers het direct.’
‘De medewerkers zijn behulpzaam, zorgzaam en menselijk.’

Kosten en aanmelden

Wilt u gebruik maken van onze Zorg Thuis? U heeft hiervoor geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Er komt een wijkverpleegkundige bij u langs, die samen met u kijkt welke zorg u nodig heeft. Op basis van de indicatie van de wijkverpleegkundige, worden de kosten voor Zorg Thuis vergoed vanuit de Basisverzekering van uw zorgverzekering of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).  Informeer bij uw zorgverzekering of de gemeente (WLZ) over de voorwaarden.

 

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.