"Beschermd en prettig wonen met aandacht en zorg."
Man hangt was op in de tuin van het Blauwbörgje

Wonen (met zorg) voor ouderen met dementie

U kunt bij ons veilig en vertrouwd wonen als u door dementie niet langer in uw eigen huis kan blijven wonen.
U woont in een kleine groep en krijgt alle zorg die u nodig heeft. We willen graag dat u zich thuis voelt en ondersteunen u graag om te leven zoals u dat graag wilt.

Doelgroep

U kunt bij Dignis wonen wanneer u door Alzheimer of een andere vorm van dementie niet meer zelfstandig kunt wonen. Dit is ook mogelijk als u naast de geheugenproblemen lichamelijke klachten heeft. U krijgt (intensieve) zorg, verpleging en/of behandeling, afgestemd op uw situatie en wensen.

Woonvormen

Onze huizen zijn speciaal ingericht voor mensen die een veilige en vertrouwde omgeving nodig hebben. U heeft uw eigen kamer in een groep van acht tot twaalf medebewoners. In de huiskamer gaat het leven z’n dagelijkse gang. De activiteitenbegeleidster komt een paar keer per week langs om met u en uw medebewoners iets gezelligs te doen. Samen zorgen we voor de huishoudelijke klusjes, zoals afwassen en opruimen. Als u het fijn vindt, doet u eraan mee. Bezoek van familie en vrienden is welkom. U kunt samen activiteiten ondernemen en ze kunnen meedoen aan de bezigheden in de huiskamer.
De verzorging en verpleging zijn 24 uur per dag aanwezig. Aan het zorgteam zijn een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut en andere behandelaren verbonden.

Kosten en aanmelden

Wonen in een zorginstelling valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U heeft een WLZ-indicatie nodig om te wonen in een van de Dignis huizen. De indicatie ontvangt u van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling Zorg). Op de website van het CIZ kunt u het aanmeldformulier downloaden. Uw huisarts kan u helpen met de aanvraag.
Voor wonen met dementie kunt u bij ons terecht met een ZZP5 en hoger (verpleeghuiszorg).

Voor de zorg bij Dignis betaalt u een eigen bijdrage, die is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de bijdrage. Op de website van het CAK vindt u een rekenprogramma waarmee u zelf uw eigen bijdrage kunt berekenen.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen.
Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning   
Revalidatie & kortdurende zorg  
Activiteiten  

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.