Gezellige woonkamer in de Veldspaat

Verpleeghuis Veldspaat

Veldspaat is een levendig woonzorgcentrum aan de rand van Vinkhuizen. Het is er gezellig en comfortabel. En de zorg is altijd dichtbij.

Over Veldspaat

U woont een huiselijke omgeving in een groep van ongeveer tien bewoners. U heeft uw eigen zit/slaapkamer en deelt douche en toilet met uw buurvrouw of buurman. In de huiskamer kunt u koffie- en theedrinken en eten.
Iedere woning heeft een eigen sfeer en is ingericht aan de hand van een thema. Op de ene etage vindt u veel groen, op een andere vergezichten van de zee en op weer een andere etage is voor het thema ‘spel’ gekozen.
De woningen hebben geen gesloten voordeur, alleen de toegangsdeur op de begane grond is met een toegangspas te openen. U kunt dus vrij in- en uitlopen en naar de buren lopen. De omgeving is veilig en herkenbaar. We maken voor de veiligheid en bewegingsvrijheid gebruik van nieuwe technische ontwikkelingen.

 

Activiteiten

De activiteitenbegeleidster is regelmatig aanwezig om samen iets te ondernemen. Veel activiteiten vinden plaats in de huiskamer, zoals de krant lezen, een spelletje doen, knutselen en muziek maken.
De dagelijkse bezigheden zijn onderdeel van de activiteiten. Zoals een cake bakken, de tafel dekken of de huiskamer gezellig inrichten. Als u het fijn vindt, doet u eraan mee.
De hal op de begane grond is een ontmoetingsplek. Het lijkt of u in de paalkoepel aan de rand van het Paterswoldsemeer zit. Er is ook van alles te doen. Aan de belevenistafel worden herinneringen opgehaald en spelen mensen een gezelschapsspel. Radio Remember laat muziek uit lang vervlogen tijden horen, voor veel bewoners zijn het herkenbare melodieën.
U bent ook welkom bij de activiteiten die we in het huis organiseren, zoals de muziekoptredens in het Klein Theater en de themamarkten in het Atrium.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over wonen in Veldspaat? De medewerkers van Dignis Zorgadvies geven u graag informatie of een rondleiding.

Cliëntenraad

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle bewoners en cliënten van de Veldspaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter: Ellen Hendriks, telefoonnummer: 06-42487559, e-mailadres: eth.hendriks@icloud.com.

Onze zorg- en dienstverlening in Veldspaat

Op welke locatie kan ik terecht?

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.