Tuin van het Blauwbörgje

Verpleeghuis ’t Blauwbörgje

In Blauwbörgje wonen mensen die door dementie of een psychische ziekte veel zorg en begeleiding nodig hebben. U woont hier in een vertrouwde omgeving in een kleine groep. Het huis is ook een goede plek voor mensen die elders niet zo goed terecht kunnen.

Wilt u meer lezen over het leven in ’t Blauwbörgje? Lees dan het verhaal van de familie de Groot.

Over Blauwbörgje

Er zijn twaalf woningen voor acht bewoners en één woning voor elf. U heeft een zitslaapkamer met douche en toilet. We doen zoveel mogelijk mee met het ritme van de dag. In de huiskamer eten we samen en drinken we koffie en thee.  Wie het fijn vindt, helpt mee met de huishoudelijke bezigheden. Uw familie en naasten horen erbij. Ze zijn altijd welkom.
Een van de woningen, de Morgenster, is speciaal voor jongere mensen met dementie en mensen met een eigen leefstijl.
In het gebouw maken we gebruik van nieuwe technische ontwikkelingen voor de veiligheid. De tuin is speciaal ingericht voor de bewoners met veel bloeiende planten, zitjes en een groentetuin.

Activiteiten

In de huiskamer van de woningen vinden veel activiteiten plaats, zoals een spelletje doen, de krant lezen, tv kijken en bezoek ontvangen. Bewoners helpen mee met de huiselijke taken, zoals eten koken en opruimen. De tuin wordt onderhouden door bewoners en medewerkers met hulp van cliënten van de Noorderbrug. In de recreatiezaal vinden muziekvoorstellingen en spelletjesmiddagen plaats, waar alle bewoners en hun familie welkom zijn.

Bewegen en gezondheid

We hebben veel aandacht voor de gezondheid van de bewoners. Herinneringen ophalen, vlinders vangen en een strandbal opgooien zijn geliefde bezigheden aan de tovertafel. Er zijn diverse activiteiten met muziek en dans om in beweging te komen. In het filmpje ziet u daar meer over.

Alzheimer Café

Het Alzheimer café vindt iedere derde dinsdag van de maand plaats in Bernlef, behalve in de zomermaanden. Mensen met dementie, hun naasten en iedereen met belangstelling voor het onderwerp zijn welkom. Meestal is er een inleiding of een film, waarna bezoekers met elkaar in gesprek gaan. Het Alzheimer café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Dignis, Lentis team290, Humanitas, Zinn, Thuiszorg Groningen, Zorggroep Groningen en het UMCG. Meer informatie vindt u op de website van Alzheimer Nederland.

Bekijk hier de activiteiten die in januari en februari worden georganiseerd.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over wonen in Blauwbörgje? De medewerkers van Dignis Zorgadvies geven u graag informatie of een rondleiding.

Familienet

Familieleden kunnen gebruik maken van het Familienet, een combinatie van e-mail en social media. De medewerkers vullen de pagina van de bewoner met berichten, foto’s en informatie. De familie kan daarop reageren. In Familienet kunt u ook gebruik maken van een agendafunctie.
De persoonlijke pagina is alleen te openen door de familie die daarvoor een inlogcode heeft. Het gebruik van Familienet is eenvoudig, ook voor mensen met geen of weinig ervaring in computergebruik. Deelname is gratis.
Familienet is geen vervanging van de persoonlijke contacten. Gesprekken met familie en bewoner blijven plaatsvinden en ook is er telefonisch contact.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan Veenstra, managementassistent, e-mail s.veenstra@lentis.nl. Zij is ook te bereiken via de receptie, telefoon (050) 547 49 40.
Voor het gebruik van Familienet kunt u ook kijken op de website www.hetfamilienet.nl

Cliëntenraad

Blauwbörgje heeft een cliëntenraad, die de belangen van de bewoners behartigt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen, per e-mail clientenraadbbgd@lentis.nl of via de receptie, telefoon 050 5474940.
Meer informatie over het werk van cliëntenraden vindt u hier

Onze zorg en dienstverlening

Op welke locatie kan ik terecht?

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.