Ontmoetingscentrum Paddepoel

Ontmoetingscentrum Paddepoel

In het Ontmoetingscentrum kunt u meedoen aan gezellige activiteiten en buurtgenoten ontmoeten. De mantelzorger is ook welkom. Het Ontmoetingscentrum is gehuisvest in Bernlef.

Voor wie is het Ontmoetingscentrum

In het Ontmoetingscentrum komen mensen met (beginnende) geheugenproblemen of psychische klachten. U woont zelfstandig, maar bij de dagelijkse dingen kunt u wel wat hulp gebruiken. Of u voelt zich eenzaam en wilt graag meer mensen ontmoeten. Bezoekers wonen in de wijk Paddepoel of in de omgeving.

Mantelzorgers en andere naasten zijn ook welkom voor een kopje koffie en een luisterend oor. U heeft even een moment voor u zelf, als uw naaste in het Ontmoetingscentrum is. We kunnen u adviseren in uw dagelijkse zorg voor uw naaste. We werken samen met Humanitas, het WIJ team, MJD en team290.

Wat en hoe

Er is veel mogelijk in het Ontmoetingscentrum. We organiseren diverse activiteiten, zoals knutselen, naar muziek luisteren en bewegen voor ouderen. U kunt een spelletje doen en de krant lezen. En er is voldoende ruimte om bezig te zijn met uw eigen hobby. De ‘verwendagen’ is een activiteit waar veel bezoekers naar uitzien. ’s Middags eten we met elkaar in het restaurant van Bernlef. Zo nu en dan maken we een uitstapje.

U doet mee aan de activiteiten die u leuk vindt. Mist u een activiteit, dan horen we dat graag. Samen gaan we dan op zoek hoe we dat kunnen organiseren. Het gaat erom, dat u het naar de zin heeft.

Voor de bezoekers en mantelzorgers organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen over een bepaald thema.

In het Ontmoetingscentrum is altijd een professionele begeleider aanwezig. Vrijwilligers doen mee aan de activiteiten. Vaak zijn ze ook wijkbewoner.

Het Ontmoetingscentrum is een van de organisatoren van het Alzheimer Café. Iedere maand (behalve in de zomer) vindt een bijeenkomst plaats. De avonden worden aangekondigd in de nieuwsberichten. Meer informatie vindt u ook op de website van Alzheimer Nederland

Waar en wanneer

Het Ontmoetingscentrum heeft een eigen gezellig ingerichte ruimte in het woonservicecentrum Bernlef.

We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden en meer informatie

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of een andere hulpverlener kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Ontmoetingscentrum, telefoon (050) 575 22 20, e-mail gocpaddepoel@lentis.nl. Of komt u eens langs om een kijkje te nemen.

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis