Ontmoetingscentrum Paddepoel

Ontmoetingscentrum Paddepoel

In het Ontmoetingscentrum kunt u meedoen aan gezellige activiteiten en buurtgenoten ontmoeten. De mantelzorger is ook welkom. Het Ontmoetingscentrum is gehuisvest in Bernlef.

Voor wie is het Ontmoetingscentrum

In het Ontmoetingscentrum komen mensen met (beginnende) geheugenproblemen of psychische klachten. U woont zelfstandig, maar bij de dagelijkse dingen kunt u wel wat hulp gebruiken. Of u voelt zich eenzaam en wilt graag meer mensen ontmoeten. Het Ontmoetingscentrum is er voor senioren in de stad Groningen en omgeving.

Mantelzorgers en andere naasten zijn ook welkom voor een kopje koffie, een luisterend oor en advies. U heeft even een moment voor u zelf, als uw naaste in het Ontmoetingscentrum is.
We werken samen met Dignis Zorg Thuis en andere thuiszorgorganisaties, Lentis team290 en Ouderenpsychiatrie en de WIJ teams.

Wat en hoe

Activiteiten

Er is veel mogelijk in het Ontmoetingscentrum. We organiseren diverse activiteiten, zoals knutselen, naar muziek luisteren en bewegen voor ouderen. U kunt een spelletje doen en de krant lezen. En er is voldoende ruimte om bezig te zijn met uw eigen hobby. Zo nu en dan maken we een uitstapje. U doet mee aan de activiteiten die u leuk vindt. Het gaat erom, dat u het naar de zin heeft.
’s Middags eten we met elkaar in het buurtrestaurant van Bernlef. U kunt hier warm eten (voor eigen rekening) of uw eigen lunch gebruiken.

Voor de mantelzorger

Voor de mantelzorgers organiseren we één keer per maand een inloopochtend op woensdagmorgen, gezellige bijeenkomsten rondom feestdagen en informatieavonden rondom een thema.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is iedere derde dinsdagavond van de maand (behalve in de zomer) open. Mantelzorgers en hun naasten zijn hier welkom. In een ontspannen sfeer krijgt u informatie over een actueel thema en kunt u elkaar ontmoeten.  De avonden worden aangekondigd in de activiteitenkalender van Bernlef. Meer informatie vindt u ook op de website van Alzheimer Nederland

Begeleiding

In het Ontmoetingscentrum is altijd een professionele begeleider aanwezig. Vrijwilligers doen mee aan de activiteiten.

 

Waar en wanneer

Het Ontmoetingscentrum heeft een eigen gezellig ingerichte ruimte in het woonservicecentrum Bernlef.
We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden en meer informatie

U heeft een beschikking van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of een andere hulpverlener kan de beschikking voor u aanvragen.
De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Ontmoetingscentrum, telefoon (050) 575 22 20, e-mail gocpaddepoel@lentis.nl. Of komt u eens langs om een kijkje te nemen.

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis