Woonkamer Heymanscentrum

Wonen met NAH begeleiding Heymanscentrum

In het Heymanscentrum is een speciale afdeling voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een ernstige vorm van dementie. U verblijft tijdelijk in het Kenniscentrum voor Ernstig Probleemgedrag (KEP), waar u intensieve begeleiding krijgt.

Over de afdeling NAH in het Heymanscnentrum

U heeft uw eigen appartement met douche en toilet. In de huiskamer kunt u koffie en thee drinken en samen met de andere bewoners eten. Daar vindt ook een deel van de activiteiten plaats. Op de begane grond van het Heymanscentrum hebben we een grotere recreatieruimte. Op de afdeling zijn veel technische voorzieningen aangebracht voor uw veiligheid en die van de medebewoners.

We onderzoeken de oorzaak van de problemen en vervolgens begeleiden we u terug naar huis. Als dat niet mogelijk is, kijken we samen met u naar een geschikte woonplek.

Activiteiten

We stemmen het dagprogramma af op uw eigen situatie. U krijgt een zinvolle dagbesteding, die bij uw wensen past. Dat kunnen creatieve en sportieve bezigheden zijn. Met de activiteiten komt er structuur in de dag. Als het mogelijk is, kunt u ook meedoen met de activiteiten die we voor de alle bewoners van het Heymanscentrum en de wijk organiseren.

Praktische informatie

Als u zich wilt aanmelden voor wonen met NAH begeleiding, heeft u een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. Na verwijzing nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek.

Voor verwijzers

U kunt contact opnemen met de vestigingsmanager om te overleggen of uw patiënt in aanmerking komt voor opname. We zijn bereikbaar via het secretariaat, telefoon 050 4097540, e-mail kenniscentrumernstigprobleemgedrag@lentis.nl

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Lentis

Onze zorg en dienstverlening in het Heymanscentrum

Op welke locatie kan ik terecht?

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.