Binnentuin Heymanscentrum

Heymanscentrum

In het Heymanscentrum vindt u alle vormen van wonen en zorg onder één dak. Wanneer u door geestelijke of lichamelijke problemen niet meer zelfstandig kunt wonen, is het Heymanscentrum een goede plek. In een huiselijke en veilige omgeving krijgt u alle zorg die u nodig heeft. U kunt hier ook terecht voor revalidatie en specialistische behandelingen. Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maar vindt u het prettig om de zorg dichtbij te hebben? Dan kunt u een appartement huren in een van onze inleun- of aanleunwoningen.

Rondom het gebouw zijn mooie tuinen en terrassen aangelegd. Het huis staat op loopafstand van de winkels. In het restaurant kunt u warm eten, maar u bent ook welkom voor een kopje koffie of thee.

Bent u benieuwd hoe het Heymanscentrum er van binnen uitziet, bekijk dan de virtuele tour.

Activiteiten

Er is veel te doen in het Heymanscentrum. ’s Middags en ’s avonds serveert de keuken een driegangenmenu in het gezellige restaurant, waar ook veel wijkbewoners komen. U kunt er ook koffie en thee drinken. En u bent natuurlijk welkom bij de activiteiten die we organiseren, zoals de muziekoptredens en spelletjesmiddagen.

Praktische informatie

Wilt u meer informatie over onze zorg- en dienstverlening in het Heymanscentrum? Neem dan contact op met de medewerkers van Dignis Zorgadvies, telefoon (050) 520 75 75 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur), e-mail zorgadvies@dignis.nl. Ze geven u graag een rondleiding.

Heeft u interesse voor het huren van een appartement in het Heymanscentrum? Kijk op de website van Woonzorg Nederland en neem contact op met de woonconsulente.

Voor thuiszorg kunt u contact opnemen met Dignis Zorg Thuis+, telefoon (050) 4097597, e-mail zorgthuis@dignis.nl.

Cliëntenraad

Het Heymanscentrum heeft een cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van de bewoners behartigt. De raad denkt mee, praat mee en adviseert over de dagelijkse gang van zaken en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding.

De cliëntenraad van het Heymanscentrum komt in principe elke maand bijeen in het Heymanscentrum.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Secretariaat Cliëntenraden, telefoon 06 26 13 06 12 of 06 513 859 17.

Vragen, opmerkingen en aanbevelingen voor de cliëntenraad kunt u doorgeven via het contactformulier of schriftelijk indienen bij de receptie van het Heymanscentrum. De cliëntenraad is blij met uw vragen, opmerkingen en suggesties. Zij gaat discreet om met de afhandeling daarvan

Onze zorg en dienstverlening in het Heymanscentrum

Personenalarmering

Als u zich wel eens zorgen maakt over wat u thuis onverwacht kan overkomen, is aansluiting op ons alarmeringssysteem een goede oplossing.

Zorg Thuis bij dementie of psychische problemen (individuele begeleiding)

U woont zelfstandig, maar u merkt dat u het thuis niet meer zo goed redt. Wij kunnen helpen met gespecialiseerde thuiszorg.

Revalidatie na beroerte of operatie

Kunt u na een verblijf in het ziekenhuis niet direct terug naar huis, maar moet u revalideren? Bij Dignis kunt u herstellen van een beroerte (CVA), een knie- of heupoperatie of een ongeluk.

Wonen (met zorg) voor ouderen met dementie

U kunt bij ons veilig en vertrouwd wonen als u door dementie niet langer in uw eigen huis kan blijven wonen.

Wonen (met zorg) voor ouderen met lichamelijke problemen

U kunt bij Dignis wonen als u door een lichamelijke beperking niet meer thuis kunt wonen. U woont zo zelfstandig mogelijk in uw eigen appartement.

Wonen met zorg bij niet-aangeboren hersenletsel

Heeft u veel begeleiding nodig door niet-aangeboren hersenletsel? In onze huizen hebben we speciale afdelingen, waar u de behandeling en verzorging krijgt die bij u passen.

Revalidatie bij cognitieve problematiek

Heeft u meer zorg en behandeling nodig dan een gewone revalidatieafdeling kan bieden? Bijvoorbeeld door cognitieve problemen.

Kortdurende zorg na ziekte of operatie

Heeft u tijdelijk extra zorg nodig om te herstellen van een ziekte of operatie? Als het niet mogelijk is om die zorg thuis te krijgen, kunt u tijdelijk bij ons verblijven.

Tijdelijk verblijf en logeren

U kunt voor een korte periode bij ons verblijven als uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen. Bij ons krijgt u de zorg en begeleiding  die u nodig heeft om daarna weer naar huis te kunnen.

Zorg in de laatste levensfase

Als genezing niet meer mogelijk is en u bent in de laatste fase van uw leven gekomen, kunt u in Hospice Mare van Dignis verblijven.

Dagbesteding bij psychiatrische aandoening

Als u een psychiatrische ziekte of problemen heeft en hulp nodig om de dag goed door te komen, is dagbesteding iets voor u.

Dagbesteding bij dementie en ouderdomsproblemen

Dagbesteding kan een prettige invulling van uw dag zijn als u extra steun nodig heeft.

Dagbesteding en ontmoetingscentrum

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen samen met anderen? Dan is dagbesteding in één van onze ontmoetingscentra iets voor u. 

Voorzieningen

 • Lichaam en geest
  • Kapper
 • Ontspanning
  • Activiteiten
  • Bibliotheek
  • Internetcafé
  • Restaurant
  • Tuinen met terras en beweegtuin
 • Overige
  • Dignis Zorg Thuis+
  • Receptie
  • Ruimtes te huur
  • Technische dienst
#

Binnentuin in het Heymanscentrum

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.