Heymanscentrum woonzorgcentrum

Heymanscentrum woonzorgcentrum

Het Heymanscentrum heeft wonen, welzijn en zorg onder één dak. Het is er levendig en gezellig. Buurtbewoners komen er graag. U kunt hier ook terecht voor specialistische behandelingen.

Langdurig en tijdelijk wonen in het Heymanscentrum

De volgende woonvormen zijn mogelijk:

Zelfstandig wonen met zorg in de buurt

De appartementen zijn geschikt voor mensen die nog vitaal zijn en zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Op de bovenste etage van het Hoornseheem zijn inleunwoningen te huur;  ruimere appartementen, die ook geschikt zijn voor (echt)paren. Aanleunwoningen zijn te huur in het Hoogheem, het appartementengebouw naast het Heymanscentrum. Als u zorg nodig heeft, kunnen medewerkers van de Dignis Zorg Thuis die geven.

 Wonen in het verpleeghuis 

Als u niet meer zelfstandig kunt wonen en veel zorg en behandeling nodig heeft, is wonen in het verpleeghuis een goede mogelijkheid.  In het vepleeghuis van het Heymanscentrum wonen vooral mensen met een vorm van dementie of psychische problemen. Op iedere afdeling is een gezamenlijke huiskamer, waar  veel activiteiten plaatsvinden. De partner kan meeverhuizen naar een appartement voor verzorgd wonen.

Wonen in het verzorgingshuis

De appartementen zijn geschikt voor senioren die zorg nodig hebben, maar toch zoveel mogelijk zelfstandig willen wonen. De zorg bestaat vooral uit persoonlijke verzorging, die 24 uur per dag binnen handbereik is. Ook helpen we bij het huishouden en ondersteunen u bij het gebruik van medicijnen.  Als u meer hulp nodig heeft, groeit onze zorg mee.

Hospice Mare

Het Hospice biedt een gastvrije plek aan mensen, die in de laatste levensfase zijn gekomen. Als het door ziekte of omstandigheden niet mogelijk is om thuis te blijven, bent u hier welkom. Er is veel aandacht voor de zorg rondom de cliënt, maar ook voor de familie en de naasten. Meer informatie vindt u bij ‘Zorg in de laatste levensfase’ 

Tijdelijk verblijf

Een paar appartementen in het Heymanscentrum zijn bestemd voor kortdurend verblijf. U krijgt tijdelijke zorg na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of operatie. Of als u op de wachtlijst staat voor een appartement in een verpleeghuis.

 

Revalidatie in het Heymanscentrum

Als u na een operatie of een beroerte verzorging en behandeling nodig heeft, kunt u bij ons terecht voor revalidatie. De ondersteuning en behandeling zijn gericht op uw situatie en op een zo goed mogelijk herstel. We geven ook begeleiding als u na uw verblijf weer naar huis gaat.

Op de afdeling Dubbelzorg Revalidatie verblijven mensen die extra begeleiding nodig hebben bij de revalidatie, omdat er ook andere problemen zijn door geheugenverlies, onbegrepen gedrag of onrust.

Activiteiten en voorzieningen

Activiteiten

Het Heymanscentrum is een ontmoetingsplek voor bewoners van het huis en uit de wijk. Rondom het gebouw zijn drie mooie tuinen. Eén ervan is de beweegtuin met beweegtoestellen om te werken aan de conditie. De fysiotherapeuten kunnen bij goed weer u wegwijs maken. In de belevenistuin bloeien geurende en fleurige planten en bloemen. Ook mensen in een rolstoel kunnen dichtbij de planten komen.

Er is een ruim aanbod aan activiteiten, zoals muziekvoorstellingen, soos en spelletjesmiddagen. We verhuren de ruimtes ook aan verenigingen en clubs en voor eenmalige evenementen.

De activiteitenagenda voor de komende maand vindt u in het folderrek in de hal van het Heymanscentrum.

Voorzieningen

In het Heymanscentrum zijn veel voorzieningen. In het sfeervolle restaurant kunt u een kopje koffie drinken en genieten van een warme maaltijd. U kunt een afspraak maken bij de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure. Met een abonnement van Ziggo heeft u internet in uw appartement. Er is een wasserij en de technische dienst is in huis voor kleine reparaties. Op donderdag is er kleintje markt en het winkelcentrum is op loopafstand.

Dagbesteding in het Heymanscentrum

U kunt een of meer dagdelen in de week in het Heymanscentrum komen als u zelfstandig woont, maar graag meer mensen wilt ontmoeten. Wij bieden ook een gezellige en ontspannen dagbesteding voor senioren die ondersteuning nodig hebben.  De dagbesteding is voor mensen die in en buiten het Heymanscentrum wonen.

In het Heymanscentrum zijn de volgende mogelijkheden voor dagbesteding:

  • voor mensen die een beroerte hebben gehad: Het Roer
  • voor ouderen met psychische problemen:Het Anker
  • voor ouderen met (beginnende) dementie: De Kombuis

Kenniscentrum Ernstig Probleemgedrag

Het Kenniscentrum Ernstig Probleemgedrag  is bedoeld voor mensen bij wie het vermoeden bestaat dat zij een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een ernstige vorm van dementie hebben. Patiënten bij wie een van de ziektes al is geconstateerd, kunnen ook opgenomen worden.

De patiënten vertonen ernstige gedragsproblemen, waarvoor de behandelingen in reguliere verpleeghuizen of behandelafdeling ontoereikend zijn. In het Behandelcentrum wordt de oorzaak van de ziekte onderzocht. Iedere patiënt krijgt een individueel behandeltraject, dat is afgestemd op de persoonlijke situatie. We richten ons op het herstel voor zover dat mogelijk is. We begeleiden de patiënt en naasten om te leren omgaan met de ziekte en de blijvende gevolgen daarvan. De behandelingen vinden bij voorkeur ambulant plaats. In ernstige situaties is klinische opname mogelijk.

Cliëntenraad Heymanscentrum

Het Heymanscentrum heeft een cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van de bewoners behartigt. De raad denkt mee, praat mee en adviseert over de dagelijkse gang van zaken en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding.

De cliëntenraad van het Heymanscentrum komt in principe elke tweede woensdag van de maand bijeen in het Heymanscentrum.

Vragen, opmerkingen en aanbevelingen voor de cliëntenraad kunt u doorgeven via het contactformulier of schriftelijk indienen bij de receptie van het Heymanscentrum. De cliëntenraad is blij met uw vragen, opmerkingen en suggesties. Zij gaat discreet om met de afhandeling daarvan.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen

 

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden

Voor wonen in het verzorgingshuis en verpleeghuis en (kortdurend) verblijf heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ‘zorg met verblijf’. Een indicatie kunt u aanvragen met het aanmeldformulier op de website van het CIZ. Uw huisarts kan ook helpen met de aanvraag.
Informatie over prijzen, eigen bijdrage, verzekeringen en dergelijke vindt u bij Tarieven en vergoedingen
Mensen die zelfstandig wonen huren een appartement van Woonzorg Nederland
U kunt ook met een PGB (Persoonsgebonden Budget) bij ons terecht.
Informatie over wachttijden vindt u hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met het Heymanscentrum of met de afdeling Woonzorgbemiddeling.
Voor de appartementen in het Heymanscentrum geldt een wachtlijst. De medewerkers van Woonzorgbemiddeling kunnen u de actuele informatie hierover geven en u adviseren over alternatieven als de wachttijd iets langer duurt.

 

Restaurant

In het restaurant van het Heymanscentrum kunt u iedere dag genieten van een lekkere maaltijd, bereid met verse ingrediënten. Het restaurant heeft in de zomer van 2018 een geheel nieuwe look gekregen. De nieuwste aanwinst is de gezellige koffiecorner, waar u kunt genieten van een vers gezet kopje koffie of thee en lekkernijen.

Meer informatie over menu’s en openingstijden vindt u op de pagina van het Heymans restaurant

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis