Heymanscentrum in Groningen, volledig afgekocht

Dagbesteding Het Roer

Het Roer is een gespecialiseerde dagbesteding voor mensen die een beroerte hebben gehad. Dagbesteding kan helpen bij de revalidatie.

Voor wie is Het Roer?

U heeft begeleiding nodig bij de gevolgen die u ondervindt van een beroerte (CVA). Dit zijn vooral lichamelijke problemen, bijvoorbeeld bij het lopen en praten. Maar er kunnen ook veranderingen zijn in het gedrag als gevolg van de ziekte. We hebben veel aandacht voor de moeite die mensen hebben om de blijvende beperkingen te accepteren en ermee te leren leven. De begeleiding is erop gericht, dat u weer kunt leven, zoals u dat graag wilt.

Mensen die zelfstandig wonen in een cirkel van circa 20 km kunnen gebruiken maken van de dagbesteding.

Wij zijn er ook voor de mantelzorger, voor een luisterend oor en advies.

Wat en hoe op Het Roer?

Bij dagbesteding Het Roer ontmoet u mensen die in eenzelfde situatie zitten. Er is een gevarieerd programma met groepsactiviteiten, die zijn afgestemd op uw wensen en persoonlijke mogelijkheden. Daarnaast is er gelegenheid om bezig te zijn met uw eigen hobby of een nieuwe op te pakken.

Het doel van de dagbesteding is:

  • weer zo zelfstandig mogelijk functioneren
  • kwaliteit van leven verbeteren
  • leren omgaan met de beperkingen.

We drinken samen koffie en thee. ’s Middags is er gelegenheid om (warm) te eten.

Een beroerte verandert het leven van uzelf en uw naasten. U kunt daarover praten met onze medewerkers. Zij adviseren ook in praktische zaken.

Professionele medewerkers en vrijwilligers begeleiden de activiteiten. We werken samen met het Martini Ziekenhuis en de Noorderbrug.

Waar en wanneer?

U vindt dagbesteding Het Roer in het Heymanscentrum in het zuiden van de stad Groningen. Hier hebben we een gezellig ingerichte ruimte, waar de activiteiten plaatsvinden.

Het Roer is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Er nemen acht tot tien personen per dag deel aan de dagbesteding. Het aantal dagen dat u komt is afhankelijk van uw indicatie.

Aanmelden en meer informatie

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of een andere hulpverlener kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

 Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan ook vergoed. Wij kunnen u helpen om het vervoer te regelen.

Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de teamleider of de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende, telefoon (050) 521 49 99, e-mail hetroer@lentis.nl

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis