Woonkamer van dagbesteding de Keerkring

Dagbesteding Keerkring

Op de Keerkring komen senioren, die door dementie of psychische problemen begeleiding nodig hebben. Eén groep is bedoeld voor jongere mensen met dementie. U vindt de Keerkring naast ’t Blauwbörgje in Paddepoel.

Over de Keerkring

In een gezellige en huiselijke omgeving kunt u meedoen aan groepsactiviteiten en bezig zijn met uw eigen hobby. Wij ondersteunen u om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Uw mantelzorger is ook welkom, voor een kopje koffie, een praatje en advies. Op de Keerkring is een professionele medewerker aanwezig. Vrijwilligers helpen mee met de activiteiten. We werken samen met team290 en de thuiszorg.

Keerkring thuis

Als de stap om deel te nemen aan de activiteiten in De Keerkring nog te groot is, kunnen we u tijdelijk thuis begeleiden. Een medewerker komt u bezoeken en samen bekijkt u welke wensen en behoeften er zijn. U heeft bijvoorbeeld hulp nodig om met een hobby aan de slag te gaan of u wilt meer structuur in uw dag. We sluiten aan bij wat u graag wilt en wat u goed doet. Zo kunt u na enige tijd meedoen aan de activiteiten op de dagbesteding. Dat bereiden we zorgvuldig voor.

Activiteiten

Er is een breed aanbod van activiteiten zoals meewerken in de tuin, meubels maken en hout bewerken, muziek maken, gymnastiek, wandelen en fietsen, een quiz spelen, biljarten, darten en schilderen. Bijna alles is mogelijk. Een paar keer per week koken we een warme maaltijd, waarvoor we ingrediënten uit eigen moestuin halen. Ook maken we regelmatig een uitstapje, samen bepalen we waar we heen gaan.

Alzheimer Café

Dignis organiseert samen met team290, Humanitas, ZINN, Thuiszorg Groningen, het UMCG en Zorggroep Groningen het Alzheimer Café. Het café is iedere derde dinsdag van de maand geopend, behalve in de zomermaanden. De bijeenkomsten vinden plaats in Bernlef. Mensen met dementie, hun naasten en iedereen met belangstelling voor het onderwerp zijn welkom. Meestal is er een inleiding of een film, waarna bezoekers met elkaar in gesprek gaan.

Praktische informatie

De Keerkring is gehuisvest in een gebouw naast Blauwbörgje. We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag, ook op feestdagen, van 10.30 uur tot 16.30 uur. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een kennismaking? Neem dan contact op met de medewerkers van de Keerkring, telefoon (050) 547 4940. Zij kunnen u ook meer vertellen over ‘Keerkring thuis’.

Onze zorg en dienstverlening in Blauwbörgje

Op welke locatie kan ik terecht?

Voorzieningen

 • Lichaam en geest
  • Kapper
  • Pedicure
  • Schoonheidsspecialiste
 • Ontspanning
  • Activiteiten
  • Bibliotheek
  • Winkel
 • Overige
  • Dignis Zorg Thuis+
  • Ruimtes te huur
Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.