"Een prettige invulling van uw dag."
Dignis_By-IMAZZO-37

Dagbesteding bij dementie en ouderdomsproblemen

Dagbesteding kan een prettige invulling van uw dag zijn als u extra steun nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld problemen door het ouder worden, zoals vergeetachtigheid of dementie of psychische problemen. Op de dagbesteding kunt u meedoen aan activiteiten en leeftijdgenoten ontmoeten. Het kan helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Voor wie?

Dagbesteding is geschikt voor ouderen met dementie of andere psychische problemen. U kunt ook bij ons terecht als u daarnaast medische ondersteuning nodig heeft door lichamelijke klachten. U woont nog zelfstandig in uw eigen huis of verzorgingshuis en wilt dat zo lang mogelijk blijven doen. Dat lukt met hulp bij het dagelijkse ritme en invulling van de dag. U kunt ook meedoen aan de dagbesteding als u op de wachtlijst staat voor een verpleeghuis.

Uw mantelzorger en naasten zijn ook welkom. Voor een praatje, een kopje koffie en om mee te doen met de activiteiten. Uw bezoek aan de dagbesteding biedt hen de mogelijkheid iets voor zichzelf te doen.

Wat is er te doen?

Er is een gevarieerd aanbod zoals beweging en sport, creatieve bezigheden, wandelen, geheugentraining en huishoudelijke klusjes. U doet mee met de activiteiten die u fijn vindt. U kunt ook bezig zijn met uw eigen hobby. Zo nu en dan maken we een uitstapje.

We hebben veel aandacht voor de problemen die u ondervindt in het dagelijks leven. We richten ons op de dingen die u nog wel kunt en waaraan u plezier beleeft. U en uw mantelzorger krijgen praktische hulp en advies.

We bieden een vaste structuur op de dagbesteding, het programma passen we daarop aan. We drinken samen koffie en thee en ’s middags kunt u met de andere bezoekers (warm) eten.

Op de dagbesteding is een professionele begeleider aanwezig. Vrijwilligers helpen mee bij de activiteiten.

Kosten en aanmelden

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of casemanager dementie kan de indicatie voor u aanvragen. Ook kunt u met een persoonsgebonden budget bij een WLZ gebruik maken van dagbesteding. Onze medewerkers geven graag meer informatie.

De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage, informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan ook vergoed. Wij kunnen u helpen om het vervoer te regelen.

Voor maaltijden betaalt u een vaste eigen bijdrage. In de stad Groningen zijn er subsidiemogelijkheden om de maaltijden te betalen.

Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.