Man hangt was op in de tuin van het Blauwbörgje

Verpleeghuis Blauwbörgje Morgenster

De Morgenster in Blauwbörgje is een zorgleefgemeenschap voor mensen met dementie. Het zijn vooral jongere mensen die hier wonen en die gewend zijn aan hun eigen leefstijl. Hier kunt u uw leven zoveel mogelijk voortzetten zoals u dat thuis gewend bent. Met uw familie en vrienden. Van ons krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft.

Over de Morgenster

U vindt de woning op de begane grond van Blauwbörgje in de Groningse wijk Paddepoel. Er zijn tien ruim opgezette appartementen, waar u kunt wonen zoals u dat graag wilt. In de huiskamer ontmoet u medebewoners, kunt u met elkaar eten en activiteiten ondernemen. Samen zorgen we voor de huishoudelijke bezigheden.

Activiteiten

Er is veel mogelijk in de Morgenster. We hebben een werkplaats voor houtbewerking en andere klussen. U kunt muziek maken, een nieuwe hobby oppakken en meewerken in de (groente)tuin. Cliënten van de Noorderbrug komen regelmatig langs om ons te helpen bij het tuinonderhoud . Regelmatig vindt er een activiteit plaats in de recreatiezaal, zoals een muziekvoorstelling.  Zo nu en dan maken we een uitstapje. Heeft u activiteiten buitenshuis of bent u lid van een vereniging? We willen graag dat u dat blijft doen, als u dat leuk vindt.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over wonen in de Morgenster? De medewerkers van Dignis Zorgadvies geven u graag informatie of een rondleiding.

Cliëntenraad

De belangen van de bewoners van de Morgenster worden behartigd door de cliëntenraad van Blauwbörgje. Voor meer informatie kunt u contact opnemen, per e-mail clientenraadbbgd@lentis.nl of via de receptie, telefoon 050 5474940.

Onze zorg en dienstverlening in Blauwbörgje

Op welke locatie kan ik terecht?

#
Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.