"Wonen in een sfeer die bij u past."
Woonkamer van bewoner van de Enk

Wonen voor jonge mensen met dementie

Voor jonge mensen met dementie hebben wij speciale groepswoningen. U heeft uw eigen appartement en krijgt passende zorg en begeleiding. In een kleine groep met leeftijdgenoten kunt u leven zoals u dat graag wilt.

Voor wie?

U bent jonger dan 65 jaar en kunt door de ziekte dementie niet langer zelfstandig wonen. U heeft (intensieve) zorg en begeleiding nodig. U vindt het prettig om in een huiselijke omgeving in een kleine groep te wonen. U zet zoveel mogelijk het leven voort zoals u dat thuis was gewend. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom.

Hoe woon ik hier?

U heeft een ruime zit/slaapkamer met douche en toilet. In de appartementen is uw privacy gewaarborgd. Medebewoners ontmoet u in de huiskamer. Hier kunt u koffie en thee drinken, eten en activiteiten ondernemen.

Er zijn veel mogelijkheden om op een zinvolle manier uw dag door te brengen. Zowel binnenshuis als buiten. U kunt met uw eigen hobby’s bezig zijn en meedoen aan groepsactiviteiten. Als u bijvoorbeeld lid bent van een vereniging, kijken we samen met u hoe u dat kunt blijven doen.

Kosten en aanmelden

Wonen in een zorginstelling valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Voor wonen met dementie kunt u bij ons terecht met een ZZP5 en hoger (verpleeghuiszorg). U heeft een WLZ-indicatie nodig om te wonen in een van de Dignis huizen. De indicatie ontvangt u van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling Zorg). Op de website van het CIZ kunt u het aanmeldformulier downloaden. Uw huisarts kan u helpen met de aanvraag.

Voor de zorg bij Dignis betaalt u een eigen bijdrage. Die is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de bijdrage. Op de website van het CAK vindt u een rekenprogramma waarmee u zelf uw eigen bijdrage kunt berekenen.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.