"Veilig en prettig wonen met begeleiding."
Op bezoek bij bewoner Blauwborgje

Wonen (met zorg) voor ouderen met psychische problemen

Heeft u een psychische ziekte of ernstige problemen en kunt u daardoor niet zelfstandig wonen? U woont bij Dignis in een veilige omgeving in een kleine groep. U woont hier zo zelfstandig mogelijk en krijgt de zorg en begeleiding om prettig te kunnen leven.

Voor wie?

U kunt niet langer zelfstandig blijven wonen door een psychische ziekte of ernstige psychische problemen. Het is ook mogelijk dat u bent opgenomen in de kliniek en dat u het advies krijgt om beschermd te gaan wonen. In onze huizen wonen vooral senioren, maar u kunt ook bij ons wonen als u nog wat jonger bent. U krijgt van ons alle zorg en begeleiding die u nodig heeft om zo prettig mogelijk uw eigen leven te kunnen voortzetten.

Hoe woon ik hier?

U heeft uw eigen appartement. Deze kunt u naar eigen smaak inrichten. De kamer is voorzien van een keukenblokje. De badkamer wordt soms gedeeld met de buurvrouw of buurman. U woont in een kleine groep en ontmoet uw medebewoners in de gezamenlijke huiskamer. Hier kunt u koffie en thee drinken, eten en meedoen aan activiteiten. Samen zorgen we voor de huishoudelijke bezigheden, zoals opruimen, tafel dekken en afwassen.

U krijgt begeleiding op maat, zowel in de groep als individueel. We hebben veel aandacht voor een zinvolle invulling van uw leven. Meedoen aan de dagbesteding in het huis kan een prettige manier zijn om uw dag goed door te brengen.

Kosten en aanmelden

U heeft een indicatie nodig voor Beschermd Wonen. De indicatie is geregeld in de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De Gemeente verstrekt de indicatie. Uw huisarts of behandelaar kan u helpen met de aanvraag.

Voor de zorg bij Dignis betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de bijdrage. Op de website van het CAK vindt u een rekenprogramma waarmee u zelf uw eigen bijdrage kunt berekenen.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis 
Zelfstandig wonen met ondersteuning 
Revalidatie en kortdurende zorg 
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.