"Prettig wonen met zorg dichtbij."
Dagbesteding in de tuin van het Blauwbörgje te Groningen.

Wonen met alle nodige zorg en ondersteuning

Als u iedere dag zorg nodig heeft, wat thuis niet mogelijk is, kunt u in een van de huizen van Dignis wonen. In het woonzorgcentrum woont u in een gezellige en veilige omgeving. De medewerkers zijn 24 uur per dag in huis aanwezig en ondersteunen u waar dat nodig is.

Voor wie?

Is het voor u moeilijk zelfstandig te blijven wonen door geheugenproblemen, lichamelijke klachten of psychische problemen? Heeft u regelmatig gedurende de dag zorg nodig? Dan kunt u in één van onze woonzorgcentra wonen. We ondersteunen u om zoveel mogelijk zelf te blijven doen en we helpen u waar dat nodig is.
Voor wonen in het woonzorgcentrum heeft u een WLZ indicatie VV 04 of hoger nodig.

Hoe woon ik hier?

U heeft uw eigen appartement met keukenblokje, douche en toilet. De woningen zijn goed toegankelijk. U woont in een veilige omgeving, er is een alarmoproepsysteem in uw appartement. In het huis zijn veel voorzieningen, zoals een restaurant, een winkel voor de dagelijkse boodschappen en een kapper.

U bent welkom bij de activiteiten die we organiseren. Dat kan van alles zijn, zoals spelletjesmiddagen, koffieochtenden, muziekvoorstellingen en jaarmarkten. Heeft u een idee voor een nieuwe activiteit? We horen het graag en kijken dan samen hoe we dat kunnen uitvoeren.

Als u ondersteuning nodig heeft om uw dag prettig door te komen of u wilt graag meer mensen ontmoeten, is dagbesteding iets voor u. U vindt de dagbesteding in onze huizen.

Kosten en aanmelden

Wonen in een zorginstelling valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U heeft een WLZ-indicatie nodig om te wonen in een van de Dignis huizen. De indicatie ontvangt u van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling Zorg). Voor wonen met zorg en ondersteuning kunt u bij ons terecht met een WLZ indicatie VV 04 en hoger. Voor het Heymanscentrum geldt een indicatie van VV 05 of hoger. Op de website van het CIZ kunt u het aanmeldformulier downloaden. Uw huisarts kan u helpen met de aanvraag.

Voor de zorg bij Dignis betaalt u een eigen bijdrage. Die is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de bijdrage. Op de website van het CAK vindt u een rekenprogramma waarmee u zelf uw eigen bijdrage kunt berekenen.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.