Woonkamer van bewoner in de Wiekslag

Verzorgingshuis Wiekslag

Wonen zoals u dat graag wilt in een gezellige omgeving met alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Dat kan in de Wiekslag.

Over de Wiekslag

Uw appartement is ongeveer 27m2 en heeft een woonkamer met open keuken, een open slaapkamer en badkamer. Het is voorzien van alle gemakken en goed toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoelgebruikers. De appartementen liggen op de begane grond en de eerste etage. Van onze medewerkers krijgt u alle zorg en begeleiding die nodig is om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen. Als u verpleging nodig heeft, zorgen wij daar ook voor.

In de Wiekslag woont u comfortabel en veilig. De dagelijkse voorzieningen vindt u in het huis, zoals de winkel, de kapper en wasserette. In het restaurant kunt u koffie en thee drinken en ’s middags warm eten. Gebruikt u de maaltijden liever in uw eigen appartement, dan brengen we het eten bij u thuis. In de tuin kunt u heerlijk zitten, genieten van de vele bloeiende planten en een wandelingetje maken. De buitenruimte rondom het huis is opnieuw ingericht met hulp van het project ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ opnieuw ingericht.

De Wiekslag staat aan de rand van het dorpscentrum, vlakbij de bossen van Norg. Het huis staat open voor bewoners uit het dorp en de omgeving. Zij komen dan ook regelmatig langs, voor een kopje koffie of een warme maaltijd en om mee te doen aan de activiteiten.

Activiteiten

Voor onze bewoners organiseren we activiteiten zoals spelletjesmiddagen, muziekoptredens en andere gezellige bijeenkomsten. Schuift u ook eens aan als we aan het knutselen zijn of appeltaarten bakken. Dorpsbewoners zijn ook welkom. Veel activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal. Daar ontmoet u niet alleen maar leeftijdgenoten. De kinderen van de peuterspeelzaal komen eens in de paar weken bij ons op bezoek.
De plaatselijke kerken verzorgen kerkdiensten in het huis. Met de Vriendenbus kunt u uitstapjes maken.

Krijgt u problemen met uw geheugen en wilt u wat meer ondersteuning om uw dag op een prettige manier door te brengen? Dan kunt u meedoen aan de dagbesteding in het huis.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over wonen, zorg en begeleiding in de Wiekslag? De medewerkers van Dignis Zorgadvies geven u graag informatie of een rondleiding.

Cliëntenraad

In de Wiekslag is een cliëntenraad, die de belangen van de cliënten behartigt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, bereikbaar via de receptie van de Wiekslag, telefoon (0592) 612143, e-mail wiekslag@lentis.nl.

Onze zorg en dienstverlening in Norg

Op welke locatie kan ik terecht?

Voorzieningen

 • Lichaam en geest
  • Kapper
  • Pedicure
 • Ontspanning
  • Recreatiezaal
  • Tovertafel
 • Overige
  • Dignis Zorg Thuis
  • Omheinde tuin met terras
  • Technische dienst
  • Wasserij
Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.