"Deskundige hulp bij u thuis."
Dignis_By-IMAZZO-37

Zorg Thuis bij dementie of psychische problemen (individuele begeleiding)

U woont zelfstandig, maar u merkt dat u het thuis niet meer zo goed redt. Wij kunnen helpen met gespecialiseerde thuiszorg. Onze Zorg Thuis+ medewerkers zijn deskundig en ervaren in hulp bij problemen door vergeetachtigheid, somberheid, angst of problemen het opbouwen of onderhouden van sociale contacten. De medewerkers van het begeleidingsteam geven u de begeleiding die bij u past en kunnen u helpen om uw eigen sociale netwerk op te bouwen. We werken in alle wijken van de stad Groningen, Hoogkerk, Zuidlaren en Annen. Onze medewerkers geven gespecialiseerde begeleiding. We geven dit individueel, meestal is dit thuis. De begeleidingsvraag die u hebt wordt, samen met u, afgestemd in een begeleidingsplan. U kunt hierbij denken aan:

  • het opbouwen van een eigen sociaal netwerk met familie, vrienden of nieuwe contacten
  • samen met u de stap te zetten naar een dagbesteding of een activiteit in de wijk
  • samen met u op zoek gaan naar een vrijwilliger die u bij zaken kan ondersteunen.

Het uitgangspunt is om er samen voor te zorgen dat u zelfstandig kan blijven wonen, met de ondersteuning die daarbij nodig is.

Als het nodig is, zorgen we dat er meer hulp komt. Ook kunnen we specialistische hulp inschakelen van collega’s van bijvoorbeeld Lentis Ouderenpsychiatrie of team290. Mantelzorgers, partners en familieleden kunnen ook een beroep op ons doen.

Voor wie?

U woont zelfstandig in uw eigen huis of één van de huizen van Dignis. U heeft thuiszorg nodig bij problemen door vergeetachtigheid of psychische problemen. U wilt een beroep doen op deze zorg, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Het is ook mogelijk dat u zich somber of angstig voelt of moeite heeft met sociale contacten. De medewerkers van Dignis Zorg Thuis+ geven u de zorg of begeleiding die bij u past en stemmen deze zorg samen met u af. We werken in Groningen (wijken Paddepoel, Vinkhuizen en Corpus), Hoogkerk en Annen.

Wat en hoe?

Onze medewerkers geven verzorging, verpleging en gespecialiseerde begeleiding. We helpen u met de dagelijkse handelingen zoals opstaan, wassen en aankleden, eten en drinken. U krijgt hulp bij het innemen van medicijnen, wondverzorging en het geven van injecties. Heeft u ondersteuning nodig bij het dagritme of bij alledaagse bezigheden, dan kunnen we u die geven. Ook krijgt u informatie over het ziekteproces en helpen we bij de gevolgen daarvan. Samen met u en uw partner of mantelzorger bekijken we welke hulp u nodig heeft. Wij stemmen onze zorg af op uw wensen en behoeften.

Het Zorg Thuis+ team is klein, u leert ons dus snel kennen. We werken vanuit de zorgpost bij u in de buurt. En we zijn altijd bereikbaar: 24 uur per dag, zeven dagen per week.
Als het nodig is, zorgen we dat er meer hulp komt. Ook kunnen we specialistische hulp inschakelen van collega’s van bijvoorbeeld Lentis Ouderenpsychiatrie of Team290.

Cliëntwaardering

Met uw opmerkingen en ideeën kunnen we u nog beter van dienst zijn en onze zorg nog meer op uw wensen en behoeften afstemmen. Daarom vragen we onze klanten regelmatig naar hun mening. Via een vragenlijst kunnen ze hun mening geven over het maken en nakomen van afspraken, de kwaliteit van de zorg en verpleging en de bejegening door medewerkers. Uit onderzoek komt naar voren dat klanten de thuiszorg van Dignis waarderen met een gemiddeld cijfer van 8,3.

Op de vragenlijst was ruimte om het cijfer toe te lichten. Enkele reacties zijn:
‘Er wordt goed naar me geluisterd, ik ben tevreden met de behandeling.’
‘Als er iets is, regelen de medewerkers het direct.’
‘De medewerkers zijn behulpzaam, zorgzaam en menselijk.’

Kosten en aanmelden

Wilt u gebruik maken van onze thuiszorg? U heeft hiervoor geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Er komt een wijkverpleegkundige of medewerker van het begeleidingsteam bij u langs, die samen met u kijkt welke zorg u nodig heeft. Op basis van de indicatie van de wijkverpleegkundige, worden de kosten voor thuiszorg vergoed vanuit de Basisverzekering van uw zorgverzekering of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Informeer bij uw zorgverzekeraar over de voorwaarden.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.