"Een prettige invulling van uw dag"
Rotary met ouderen in Efteling

Dagbesteding voor doven en slechthorenden

Bent u slechthorend of doof en wilt u graag contact met andere senioren, die dat ook zijn? Dagbesteding Dovengroep is dan iets voor u. U krijgt hier ook ondersteuning om uw dag op een zinvolle manier door te brengen. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Voor wie?

U heeft een gehoorbeperking en heeft ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen. U woont in de stad Groningen of omgeving.

Wat is er te doen?

Op de Dovengroep kunt u meedoen aan diverse activiteiten zoals knutselen, spelletjes doen, de krant lezen en wandelen. We drinken samen koffie en thee,  ’s middags eten we met elkaar en daarna is er mogelijkheid om te rusten. Met het programma sluiten we aan op uw wensen en behoeften. Want het gaat erom, dat u een fijne dag heeft.

Voor uw mantelzorger kan uw bezoek aan de dagbesteding een gelegenheid zijn om iets voor zichzelf te doen. Uw familie of andere naasten zijn welkom om een keer te komen kijken wat we zoal doen op de dagbesteding.

De begeleiding van de Dovengroep is in handen van deskundige begeleiders.

Kosten en aanmelden

U heeft een indicatie van de gemeente (WMO) nodig om mee te doen aan de dagbesteding. Daarvoor kunt u contact opnemen met het WIJ loket van de gemeente. Uw huisarts kan u ook informatie geven en onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen.

De kosten voor deelname aan de dagbesteding worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen. Onze medewerkers geven u graag meer informatie.
Een klein deel van de vervoerskosten kan vergoed worden, als u voor vervoer ook een indicatie heeft.
Voor een aantal activiteiten zoals uitstapjes vragen we een kleine bijdrage van de deelnemers.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.