vrouw met verpleegkundige3

Vrijwilligers

Op alle locaties van Dignis zijn vrijwilligers actief. Wij zijn trots op de inzet en kwaliteit van het werk van onze vrijwilligers. Zij geven aan bewoners en cliënten extra aandacht en zorgen ervoor dat ze kunnen genieten van gezellige activiteiten en bijzondere momenten.

Word ook vrijwilliger bij Dignis

Heeft u een paar uurtjes over? Bent u betrokken en behulpzaam en vindt u het leuk om met ouderen mensen te werken die ondersteuning nodig hebben? Dan is een vrijwilligersbaan bij Dignis iets voor u. Het aantal uren dat u wilt besteden, bepaalt u zelf. Dit kan variëren van één uur per week tot een aantal dagdelen, mede afhankelijk van de activiteiten. Met een aantal activiteiten, zoals bewonersbezoek, bent u redelijk vrij in de planning. Bij vaste activiteiten, zoals zangkoor of dansen, is het uiteraard nodig dat u op een vast tijdstip aanwezig bent.

Voor jong en oud

Vrijwilligerswerk is niet leeftijdsgebonden. Voor jongeren kan een vrijwilligersbaan een oriëntatie op betaald werk zijn. Bij volwassenen komt het vrijwilligerswerk na pensionering in beeld. Een derde groep vrijwilligers wordt gevormd door mensen met een betaalde baan die een deel van hun vrije tijd op deze manier willen besteden. Voor alle leeftijden geldt, dat vrijwilligerswerk veel voldoening geeft.

Wij bieden onze vrijwilligers:

 • Een prettige en gezellige werkomgeving
 • Persoonlijke waardering en erkenning
 • Begeleiding bij de werkzaamheden
 • Trainingen en cursussen
 • Verzekering en (indien van toepassing) reiskostenvergoeding.

Vacatures voor vrijwilligers

Regelmatig hebben we vacatures, zoals meehelpen met activiteiten, in de winkel werken, wandelen met bewoners en koffieschenken. De vrijwilligerscoördinatoren geven u graag meer informatie.

Vacatures: Veldspaat Vinkhuizen

Wij zoeken iemand die wil helpen in het huiswinkeltje. Het gaat om het verkopen van levensmiddelen aan klanten die nog in staat zijn het winkeltje te bezoeken. Je werkt zelfstandig, maar kan terugvallen op een medewerker. Ben jij gastvrij, oplettend, respectvol, representatief en betrouwbaar? Kun je met een kassa en geld omgaan? Dan is dit misschien iets voor jou!

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning willen bieden op de woongroepen beschermd wonen in de Veldspaat.

 • Heb je affiniteit met ouderen met dementie
 • Ben je ondernemend
 • Ben je geduldig en sociaalvaardig met een vriendelijke uitstraling
 • Heb je een paar uurtjes vrij in de week

Misschien ben jij wel het lichtpuntje in de week?

Interesse in één van deze vacatures? Neem contact op met Corry van Ee- Deurloo, c.deurloo@lentis.nl of bel 06-319 44 389

Vacature: Vrijwillige chauffeurs

Wij zoeken iemand die bereid is zowel door de week, ’s avonds als in het weekend te willen rijden. Goed met mensen om kunnen gaan, dus respectvol, tactvol en geduldig, wat humor, overzicht en overwicht op het juiste moment. Ervaring met het rijden in mini-busjes of in een touringcar strekt tot aanbeveling. Bereidheid om eventueel mensen met een rolstoel te helpen. Heb je affiniteit hebben met ouderen? Ben je geduldig, sociaalvaardig, ondernemend en heb je een vriendelijke uitstraling en een gezonde dosis humor, dan is dit misschien iets voor jou!!.

Interesse? Neem contact op met Corry van Ee- Deurloo, c.deurloo@lentis.nl of bel 06-319 44 389

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u ook vrijwilliger worden of vrijblijvend informatie ontvangen? U kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatoren:

 • Corry Deurloo (Groningen: Heymanscentrum, Veldspaat) tel. 06 – 31944389, e-mail: c.deurloo@lentis.nl
 • Ans Ensing (Groningen: ’t Blauwbörgje, Bernlef) tel. 050 – 547 4940, e-mail: a.ensing@lentis.nl
 • Marianne Visser (Drenthe: De Enk en De Horst – Zuidlaren, Duinstee – Eelde, De Wiekslag en De Omloop – Norg, ’t Holthuys – Annen) tel. 06 – 45017752, e-mail ma.visser@dignis.nl

Privacy

Dignis verwerkt persoonsgegevens van vrijwilligers. Wij zijn verplicht deze gegevens aan u te vragen als u vrijwilligerswerk doet bij Dignis. De informatie hebben we nodig om u te kunnen inschrijven, contact te hebben, afspraken te maken over het vrijwilligerswerk en voor zover nodig declaraties te verwerken. Wij gaan met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om met uw gegevens en houden ons in alle gevallen aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Uw gegevens slaan we op in een beveiligd systeem. U kunt uw gegevens altijd inzien, verbeteren of aanvullen. We delen uw gegevens niet met derden, tenzij de wet ons daartoe verplicht. Na beëindiging van de vrijwilligersovereenkomst bewaren we uw gegevens niet langer we wettelijk zijn verplicht.

Vrijwilligers aan het woord

In het boekje ‘Vrijwilligers in beeld‘ kunt u ervaringsverhalen van vrijwilligers vinden.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.