Stage lopen bij het Heymanscentrum

Stages

Wil jij graag ervaring opdoen in de zorg? Kom dan stagelopen bij Dignis! Bij ons krijg je goede begeleiding en veel mogelijkheden. Zo hebben we stageplekken in de zorg, maar ook bij ondersteunende diensten, zoals ICT, personeel en organisatie, facilitaire zaken en (zorg)innovatie.  

En, ook belangrijk: in principe krijg je een stagevergoeding. Mooi meegenomen, tijdens je studie! 

Maatschappelijke stage

Bij Dignis zijn er mogelijkheden voor het vervullen van je maatschappelijke stage. Ben je op zoek naar een leuke, gezellige en interessante maatschappelijke stage? Lijkt het je leuk om iets te doen voor en met ouderen? Dan ben je bij Dignis aan het goede adres.

Is een maatschappelijke stage bij Dignis iets voor mij?

In onze verzorgingshuizen en verpleeghuizen in de stad Groningen en in Annen, Eelde, Norg en Zuidlaren kun je als vrijwilliger stage lopen. Je doet iets voor een ander, maar tegelijk beleef je een leuke tijd en kan de ervaring je later goed van pas komen. Ouderen vinden het leuk om contact te hebben met jongeren!

Wat is een maatschappelijke stage?

Maatschappelijke stages zijn voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, ofwel de middelbare school. Vaak gaat het om een paar dagen tot een weekje meelopen bij Dignis, om kennis te maken met onze organisatie en wat ervaring op te doen. Dit is dus wat anders dan een stage voor een beroepsopleiding.

Stages kunnen ook beroepsoriënterend ingevuld worden. De opleidingen noemen dit ook wel vrijwilligerswerk, zodat eerstejaars studenten beeld kunnen krijgen van de zorg en doelgroepen.

Er is een divers aanbod aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld:

  • Meehelpen met knutselmiddagen, spelletjes, bingo of andere activiteiten
  • Tafels dekken en eten serveren in het restaurant
  • Helpen bij de koffieochtenden
  • Onder begeleiding een uitstapje maken met ouderen
  • De afdelingsassistent meehelpen bij het ronddelen van koffie en thee, uitserveren van de warme maaltijden en dergelijke.

Er zijn mogelijkheden voor individuele stages, maar ook voor groepsactiviteiten. Het aanbod is per locatie verschillend. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en de invulling.

Interesse in een maatschappelijke stage bij Dignis?

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij Dignis? Laat het ons weten door het formulier in te vullen.

Op het formulier kun je een voorkeur voor een activiteit en/of locatie opgeven. Heb je eigen ideeën om de stage in te vullen? Je kunt ze invullen bij de opmerkingen. In overleg met de begeleider op locatie vul je de activiteiten en het aantal uren in. Je kunt ook een e-mail sturen naar c.deurloo@dignis.nl (Groningen) of ma.visser@dignis.nl (Drenthe).

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

  • Vul je 10-cijferige telefoonnummer in, maak geen gebruik van streepjes, spaties of andere leestekens.
  • Geef hier het aantal te vervullen maatschappelijke uren aan wanneer je beschikbaar bent om je maatschappelijke stage te vervullen, in welke periode en op welke dagen en tijden.

Stageplaatsen

Dignis biedt verschillende stageplaatsen aan in de zorg. Zo hebben we stagemogelijkheden voor helpenden, verzorgende IG, verpleegkundigen, logopedisten, doktersassistenten en meer. Maar ook bij de ondersteunende afdelingen kun je stagelopen. Dat kan onder meer bij Automatisering, Facilitair, Vastgoed en Innovatie.

Wil je graag stage bij ons lopen als Verzorgende IG of Verpleegkundige?

Of heb je een vraag over stages voor de opleiding Verzorgende IG of Verpleegkunde? Neem dan contact op met de coördinator bij jou op school. Die kan jouw vragen over een geschikte stageplaats beantwoorden. Want via de coördinator op je school wordt met het stagebureau van netwerk ZON de coördinatie van stageplaatsen geregeld.

Heb je belangstelling voor een andere stage? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je een vraag of zoek je een stageplek voor een andere opleiding dan Verzorgende IG of Verpleegkunde? Dan mag je contact opnemen met het stagebureau van Dignis. Dit kan door een C.V. en sollicitatiebrief te sturen naar stagebureau@dignis.nl.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.