vrouw met verpleegkundige3

Vrijwilligers

Op alle locaties van Dignis zijn vrijwilligers actief. Wij zijn trots op de inzet en kwaliteit van het werk van onze vrijwilligers. Zij geven aan cliënten en bewoners dat beetje extra aandacht en zorgen ervoor, dat ze kunnen genieten van gezellige activiteiten en bijzondere momenten.

Word ook vrijwilliger bij Dignis

Heeft u een paar uurtjes over? Bent u betrokken en behulpzaam en vindt u het leuk om met mensen (ouderen en volwassenen) te werken die ondersteuning nodig hebben? Dan is een vrijwilligersbaan bij Dignis iets voor u. Het aantal uren dat u wilt besteden, bepaalt u zelf. Dit kan variëren van één uur per week tot een aantal dagdelen, mede afhankelijk van de activiteiten. Met een aantal activiteiten, zoals bewonersbezoek, bent u redelijk vrij in de planning. Bij vaste activiteiten, zoals zangkoor of dansen, is het uiteraard nodig dat u op een vast tijdstip aanwezig bent.

Voor jong en oud

Vrijwilligerswerk is niet leeftijdsgebonden. Voor jongeren kan een vrijwilligersbaan een oriëntatie op betaald werk zijn. Bij volwassenen komt het vrijwilligerswerk na pensionering in beeld. Een derde groep vrijwilligers wordt gevormd door mensen met een betaalde baan die een deel van hun vrije tijd op deze manier willen besteden. Voor alle leeftijden geldt, dat vrijwilligerswerk veel voldoening geeft.

Wij bieden onze vrijwilligers:

 • Een prettige en gezellige werkomgeving
 • Persoonlijke waardering en erkenning
 • Begeleiding bij de werkzaamheden
 • Trainingen en cursussen
 • Verzekering en (indien van toepassing) reiskostenvergoeding.

Vacatures voor vrijwilligers

Regelmatig hebben we vacatures, zoals meehelpen met activiteiten, in de winkel werken, wandelen met bewoners en koffieschenken.

Op dit moment zijn we op zoek naar:

Onafhankelijk voorzitter m/v

In verpleeghuis De Duinstee in het groenrijke Eelde wonen mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Hun gezamenlijke belangen worden behartigd door een Cliëntenraad van familieleden van de bewoners. Door het aflopen van de zittingstermijn van de huidige voorzitter heeft de Cliëntenraad een vacature voor een onafhankelijke voorzitter.

Iets voor u?

Heeft u een brede maatschappelijke belangstelling met affiniteit voor de ouderenzorg en psychogeriatrie en heeft u bestuurlijke ervaring als voorzitter? Dan komen we graag met u in contact!

Informatie en sollicitatie

Op www.dignis.nl/vrijwilligers vindt u uitgebreide informatie over wat we van u vragen, wat we u bieden in deze mooie, boeiende functie. U kunt ook bellen met onze ondersteuner Zizi Bertrams: 06-31996498. Uw sollicitatie kunt u vóór 29 maart 2019 mailen naar crduinstee@lentis.nl

De Duinstee is onderdeel van Dignis|Lentis, zorggroep voor ouderen die tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben, thuis of in één van onze locaties.

Maaltijdbezorgers gevraagd

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij inwoners van Hoogkerk en Vinkhuizen. Deze maaltijden worden vers bereid in het restaurant van Gabriël en Veldspaat. Ben je in het bezit van een auto en rijbewijs en heb je een paar uurtjes per week de tijd, dan is dit misschien iets voor jou. Het aantal dagen en de planning bepalen we in overleg. Voor de werkzaamheden sluiten we een vrijwilligersovereenkomst af. Je ontvangt een kilometervergoeding en je kunt na afloop van de rit in het restaurant van Gabriël genieten van een gratis warme maaltijd.

Vrijwilligers voor de Goudvink

Dagbesteding de Goudvink is voor senioren, die zelfstandig wonen in de wijk Vinkhuizen of omgeving. Ze doen nog veel zelf, maar hebben wel ondersteuning nodig bij de dagelijkse dingen. We bieden een uitgebreid programma met leuke en zinvolle activiteiten.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die tijd en zin heeft ons hierbij te ondersteunen. Heb je affiniteit met ouderen? Ben je geduldig en sociaalvaardig? Heb je een paar uurtjes per week tijd? Dan is dit misschien iets voor jou!

Bezoekvrijwilligers gezocht

Je kunt veel betekenen met een kopje koffie, een praatje, een spelletje of de krant voorlezen. Maar ook met een mooie wandeling of samen boodschappen doen maak je mensen blij. Heb je affiniteit met ouderen? Ben je geduldig en sociaalvaardig? Heb je een paar uurtjes per week tijd? Word dan het lichtpuntje van de week. Op diverse locaties hebben we vacatures.

 Creatieve vrijwilligers voor Veldspaat

De Veldspaat is een gezellig huis, waar leefplezier voorop staat. De activiteitenbegeleiding organiseert veel diverse activiteiten.

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten:

 • Maandagmorgen bij de muziek
 • Maandagmiddag bij de gym
 • Dinsdagmiddag bij het handwerken
 • Dinsdagmiddag bij de wandelclub
 • Donderdagmorgen bij klassiek
 • Vrijdagmorgen bij de soos
 • Grote activiteiten zoals optreden koor of markten.

Vrijwilliger winkel Heymanscentrum

In het winkeltje in het Heymanscentrum kunnen bewoners, familieleden en medewerkers kleine boodschappen doen. Als vrijwilliger help je de klanten, rekent de boodschappen af en houd je de voorraad bij. Ook is het je taak om de winkel netjes te houden, op tijd te openen en weer af te sluiten. Voor deze vacature zoeken we iemand die affiniteit heeft met ouderen, representatief, geduldig, sociaal en vriendelijk is en zelfstandig kan werken en rekenen/tellen. Enige ervaring als winkelmedewerker is een pre, maar geen vereiste.

Chauffeurs gezocht

Je maakt dagtochten met bewoners en cliënten naar diverse bestemmingen binnen Nederland of net over de grens. Naast de chauffeurstaken begeleidt je mensen (met en zonder rolstoel) met in- en uitstappen.

Wij zoeken iemand die bereid is zowel door de week, ’s avonds als in het weekend te rijden. Je kunt goed met mensen omgaan, bent respectvol, geduldig, gastvrij, ondernemend en hebt tact en een gezonde dosis humor. Op het juiste moment houdt je overzicht en hebt je overwicht.

Je hebt een geldig rijbewijs, beheerst de Nederlandse taal goed, bent voor een langere periode ten minste circa 3 uur (is 1 dienst) per week beschikbaar en je wilt af en toe invallen voor een collega. Ervaring met rijden in minibusje of touringcar strekt tot aanbeveling.

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u ook vrijwilliger worden of wilt u vrijblijvend informatie ontvangen? U kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatoren

 • Corry Deurloo (Groningen: Heymanscentrum, Veldspaat, Gabriël), tel. 06-31944389, e-mail: c.deurloo@lentis.nl
 • Ans Ensing (Groningen: Blauwbörgje, Bernlef), tel. 050-547 4940, e-mail: a.ensing@lentis.nl
 • Erik Zwarts (Holthuys – Annen, Enk en Horst – Zuidlaren, Duinstee – Eelde, Wiekslag, Omloop – Norg), tel. 050-409 7777, e-mail: e.zwarts@lentis.nl

Privacy

Dignis verwerkt persoonsgegevens van vrijwilligers. Wij zijn verplicht deze gegevens aan u te vragen als u vrijwilligerswerk doet bij Dignis. De informatie hebben we nodig om u te kunnen inschrijven, contact te hebben, afspraken te maken over het vrijwilligerswerk en voor zover nodig declaraties te verwerken. Wij gaan met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om met uw gegevens en houden ons in alle gevallen aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Uw gegevens slaan we op in een beveiligd systeem. U kunt uw gegevens altijd inzien, verbeteren of aanvullen. We delen uw gegevens niet met derden, tenzij de wet ons daartoe verplicht. Na beëindiging van de vrijwilligersovereenkomst bewaren we uw gegevens niet langer we wettelijk zijn verplicht.

Vrijwilligers aan het woord

In het boekje ‘vrijwilligers aan het woord’ vertellen vrijwilligers hun eigen verhaal over hun werk in de huizen van Dignis. U kunt het boekje aanvragen bij één van de vrijwilligerscoördinatoren.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis