Subsidie warme maaltijden Veldspaat

Goed en vers eten is de basis voor uw vitaliteit en gezondheid. Dagelijks een warme maaltijd is daarbij erg belangrijk. Veel senioren en mensen met een beperking kunnen niet zelf dagelijks een warme maaltijd bereiden. Voor deze mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Groningen een subsidieregeling warme maaltijden.

Voorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor deze regeling, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een medische of psychische beperking waardoor u niet meer in staat bent om zelfstandig maaltijden te bereiden.
  • Uw vermogen is maximaal € 6000,- per persoon.
  • Bent u alleenstaand en heeft u de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt, dan mag u per maand maximaal € 1178,40 verdienen. Voor een echtpaar is dat € 2230,96.
  • Bent u alleenstaand en heeft u de pensioengerechtigde leeftijd wel bereikt, dan mag uw inkomen per maand niet hoger zijn dan € 2240,71 en voor een echtpaar is dat maximaal € 3050,88. Zit u boven deze bedragen, dan heeft u geen recht op de regeling.
  • De hoogte van het inkomen bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage.
  • De gemeente rekent voor een maaltijd maximaal € 8,95. Is de maaltijd duurder, dan komt het meerdere bij de eigen bijdrage die u moet betalen.
  • De bezorgkosten van maaltijden vallen buiten de subsidieregeling.

Opmerking

Bent u een echtpaar waarvan maar één persoon een beperking heeft, dan heeft u geen recht op de subsidie, omdat u partner de maaltijd kan bereiden.

Service wijkrestaurant Veldspaat

U kunt gebruik maken van de service van wijkrestaurant Veldspaat. U kunt ervoor kiezen om maaltijden thuis te laten bezorgen en/of samen te eten met anderen in wijkrestaurant Veldspaat.
Komt u in aanmerking voor de subsidieregeling warme maaltijden van de gemeente Groningen, dan regelen we dit graag voor u. De rekening van de afgenomen maaltijden wordt naar de gemeente Groningen gestuurd. U betaalt aan wijkrestaurant Veldspaat alleen uw eigen bijdrage voor de warme maaltijd en de bezorgkosten.

Contact

Als u meer wilt weten over de subsidieregeling, dan kunt u bellen met 050 3675693 of via de mail contact opnemen met de heer R. Vonk, medewerker gemeente Groningen.
Als u meer wilt weten over de dienstverlening van wijkrestaurant Veldspaat, dan kunt u bellen met 050 5745100 of via de mail contact opnemen met gastheer Christiaan Terpstra. Of kijk op onze website: www.wijkrestaurantslentis.nl

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.