ballonneninlucht

Mooie initiatieven in een moeilijke tijd

Naast onzekerheid over de toekomst en het missen van familie, zien we bij Dignis ook hele mooie initiatieven voorbijkomen. Bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen worden toegezongen vanuit de tuin, verjaardagen worden gevierd en een anonieme donor schenkt een grote hoeveelheid hulpmiddelen. Hieronder worden een paar mooie voorbeelden uitgelicht.

Waar één appje toe kan leiden…

Een medewerker van Dignis stuurde haar buurvrouw een appje in verband met de zoektocht naar vuurwerkbrillen. Dat resulteerde in een telefoontje van de echtgenoot van de buurvrouw, dat zijn bedrijf andere beschermingsmiddelen wilde doneren. We hebben onder meer 2400 chirurgische maskers, 480 FFP1 maskers en 500 schorten mogen ontvangen!

Een vrolijke 99e verjaardag

Een bewoonster van het Heymanscentrum vierde een vrolijke 99-ste verjaardag met familie en een draaiorgel! Door het mooie weer kon het buiten uitbundig gevierd worden.

Muzikale optredens bij verzorgingshuizen

Bewoners en personeel van verpleeghuis De Enk in Zuidlaren werden donderdag 9 en zaterdag 11 april muzikaal verrast. Rondom De Enk speelden troubadour Otto Teppema en draaiorgel Joris. Otto trad ook op bij Blauwbörgje en Bernlef. Meezingers, veel mensen voor de ramen en het was in huis ook goed te horen. Heel leuk om op deze manier naar muziek te kunnen luisteren.

Een verrassing van de HEMA en de Tuinland

Verzorgingshuis Bernlef werd rond de Pasen zowel door de HEMA als door de Tuinland verrast. Met heel veel paaseitjes en mooie bossen tulpen. Ook daar waren de bewoners/cliënten dankbaar en blij dat er zo met hun wordt meegeleefd in deze bizarre tijd.

 

 

 

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.