Lentis Online websiteomslagen (2)

Bezoek ook nu welkom

Bezoek is in onze huizen welkom. Op dit moment is het besmettingsrisico voor corona weer erg hoog. We beperken het aantal bezoekers daarom tot maximaal 2 per dag.

Kinderen tot 12 jaar

Helaas geeft geen enkele vaccinatie 100% bescherming. We zien dat vooral de groep kinderen van 12 jaar en jonger besmettelijk zijn. Gelukkig ondervinden de meeste kinderen hier geen ernstige klachten van. De volwassenen en ouderen die zij kunnen besmetten ervaren echter wel behoorlijke tot ernstige klachten. Dit baart ons grote zorgen.

Daarom vragen we het volgende:

 • Beperk het bezoek van kinderen van 12 jaar en jonger zo veel mogelijk.
 • Kies voor veilige manieren van contact met oma en opa door bijvoorbeeld te bellen of te beeldbellen (Skype, Zoom, FaceTime). Overleg met de zorg over de mogelijkheden.
 • Mochten uw kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar wel op bezoek gaan in een van onze locaties zorg er dan voor dat zij, net zoals u, een mondkapje dragen.

Zo zorgen we er samen met u voor dat uw ontmoeting zo veilig mogelijk is.

De maatregelen

 • Onze beste kans om coronavrij te blijven is immers te zorgen dat we het niet krijgen en/of niet doorgeven. Daarom:
  • Was of desinfecteer uw handen altijd bij binnenkomst van de locatie
  • Houd 1,5 meter afstand van bewoners.
  • We vragen u een mondkapje te dragen. We verstrekken mondkapjes op onze locaties.
 • Let op symptomen bij uzelf. Ook bij milde symptomen geldt: niet op bezoek komen én laat u testen!
 • Terug van vakantie: Wanneer u met vakantie bent geweest in een regio met een hoge besmettingsgraad (code oranje of landen waarbij er tijdens uw verblijf een stijging te zien was) blijf dan 14 dagen thuis. Laat iemand anders op bezoek gaan bij uw dierbare familielid. U kunt namelijk ook zonder symptomen besmettelijk zijn. Respecteer de Corona incubatietijd van 14 dagen.

Algemeen

 • Bezoekboek: Wij vragen u bij binnenkomst uw naam, de naam van de bewoner/cliënt waar u voor komt en de datum te noteren. Dit is noodzakelijk omdat er bij een besmetting traceeronderzoek door de GGD mogelijk moet zijn. Wij moeten dan weten wie wanneer bij wie op bezoek is geweest. De gegevens worden na 3 weken vernietigd.
 • U kunt meteen schone was meenemen en vuile was mee naar huis nemen;
 • We kunnen geen huisdieren of zelf klaargemaakte consumpties toelaten. Wel kunt u verpakte cadeautjes meenemen. Bijvoorbeeld chocolaatjes in doosje of zakje, of een bloemetje;
 • Als u iets wilt nabespreken met een (zorg)medewerker, bijvoorbeeld hoe het bezoek is gegaan, dan kan dit telefonisch na het bezoek.

Ten slotte

Als er een besmette bewoner op een etage of woning is volgen wij het advies van de GGD op. Bezoeken zullen vervallen tot 14 dagen nadat de laatste cliënt hersteld is. Laten we deze situatie zoveel mogelijk voorkomen door ons aan bovenstaande afspraken te houden.

We weten hoe belangrijk het is om op bezoek te gaan bij uw naaste – zeker in situaties waarbij er zijn erg belangrijk is. Voor u en voor de bewoner. In dat geval kijken we altijd naar oplossingen op maat.

Mocht u zich niet aan de instructies houden, dan behouden wij ons het recht voor u de toegang te ontzeggen, omdat u daarmee de gezondheid van onze bewoners, medebezoekers en medewerkers in gevaar brengt.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.