"Tijdelijk meer zorg nodig dan er thuis beschikbaar is?"
Bezoekers en bewoners in de tuin van het Blauwborgje

Tijdelijk verblijf en logeren

U kunt voor een korte periode bij ons verblijven als uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen. Bij ons krijgt u de zorg en begeleiding  die u nodig heeft om daarna weer naar huis te kunnen. Familie kan ook komen logeren.

Voor wie?

U heeft tijdelijk wat meer zorg nodig dan thuis mogelijk is. Uw mantelzorger is bijvoorbeeld op vakantie of u heeft behoefte aan extra zorg. U kunt dan komen logeren in een van de Dignis huizen.

Wat en hoe?

U heeft een eigen kamer, die is ingericht voor mensen die bij ons logeren en krijgt de verzorging die u nodig heeft. U bent welkom bij de activiteiten in het huis en kunt gebruik maken van de voorzieningen, zoals het restaurant.

Familie van onze bewoners kunnen ook komen logeren. Op een aantal locaties hebben we logeerkamers. In de grotere appartementen is het mogelijk een bed bij te plaatsen.

Kosten en aanmelden

U heeft een indicatie nodig van de gemeente (WMO). Uw huisarts of wijkverpleegkundige kan u helpen met de aanvraag. Onze medewerkers geven u ook graag meer informatie.

De kosten worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. U betaalt het verplichte of vrijwillige eigen risico. Uw zorgverzekeraar kan u meer informatie geven.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.