Bewoonster met haar vogels in de Enk

Personenalarmering

Als u zich wel eens zorgen maakt over wat u thuis onverwacht kan overkomen, is aansluiting op ons alarmeringssysteem een goede oplossing. Met personenalarmering bent u altijd verzekerd van professionele hulp dichtbij. In noodgevallen nemen we direct contact op met de arts en/of ambulance.

Voor wie?

Inwoners van de stad Groningen, Hoogkerk, Annen en Zuidlaren kunnen gebruikmaken van ons alarmeringssysteem. U woont zelfstandig in uw eigen huis of in een appartement in een van de Dignis huizen.

Wat en hoe?

U wordt aangesloten op het systeem van Zorgcentrale Noord. Met één druk op de knop heeft u contact met de medewerkers van de meldbank. Zij vragen wat er aan de hand is, beoordelen de situatie en ondernemen actie. In noodgevallen nemen we direct contact op met de arts en/of ambulance.

Aansluiting

Het meldsysteem van Zorgcentrale Noord is gekoppeld aan het telefonienetwerk. In uw appartement plaatsen we een alarmkastje. Daarbij hoort een draadloze zender met een alarmknop, dat u om uw hals of pols draagt.
Een goed functionerende aansluiting is voorwaarde voor een abonnement op de personenalarmering. Voor de telefoonaansluiting bent u zelf verantwoordelijk.
U zorgt er ook zelf voor, dat bij een alarmoproep de Dignis medewerkers toegang krijgen tot uw woning. Dat kan bijvoorbeeld met de installatie van een sleutelkluis. U kunt kiezen voor de C-key pin van Zorgcentrale Noord, maar u kunt ook kiezen voor een andere sleutelkluis (met codeslot). Dignis neemt geen sleutels in beheer.

Kosten en aanmelden

Kosten

Voor de huur van de apparatuur van de meldbankservice betaalt u 20 euro per maand. Dit is het basistarief. Vervolgens heeft u de keuze uit twee vormen van alarmopvolging:

  1. Alarmopvolging door uw netwerk (familie / vrienden): Bij een alarmoproep krijgt u direct een medewerker van de Zorgcentrale aan de lijn. Als het nodig is, zoekt de Zorgcentrale contact met één van uw (drie) contactpersonen met het verzoek bij u langs te gaan. Voor deze alarmopvolging betaalt u geen extra kosten.
  2. Alarmopvolging door professionele Dignis Zorg Thuis+: Bij een alarmoproep krijgt u direct een medewerker van de Zorgcentrale aan de lijn. Als het nodig is, roept de Zorgcentrale een medewerker van Dignis Zorg Thuis+ op. Voor professionele alarmopvolging betaalt u naast het basistarief 14,50 euro per maand.

Voor de aansluitkosten van het alarmkastje betaalt u eenmalig 65 euro.
Voor de installatiekosten van de sleutelkluis C-key pin (niet verplicht) betaalt u eenmalig een bedrag van 65 euro + 5,95 per maand. Bij opzegging van de personenalarmering betaalt u eenmalig de de-installatiekosten van 75 euro.

De gemeente of zorgverzekeraar vergoedt in sommige gevallen een deel van de kosten van de personenalarmering.

Personenalarmering aanvragen

Voor het aanvragen van personenalarmering kunt u digitaal het Inschrijfformulier personenalarmering invullen. Op personenalarmering zijn de Algemene Voorwaarden Personenalarmering/ Professionele alarmopvolging van toepassing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Dignis Zorg Thuis+, telefoon (050) 5207575, e-mail zorgthuis@dignis.nl

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.