Dignis_By-IMAZZO-54

Nachtzorg

We hopen dat u ’s nachts lekker kunt slapen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u gedurende de nachtsituatie alarmeren. Dignis Zorg Thuis Plus neemt in Groningen deel aan de ‘Samenwerking acute verpleegkundige nachtzorg’. Dit betekent dat als u alarmeert, u contact krijg met een professionele medewerker van Zorg Centrale Noord. Hij/zij beoordeelt, samen met u, of het nodig is dat er een medewerker van het Zorg Thuis team bij u langskomt. Mocht dit nodig zijn, dan kunt u rekenen op een deskundige medewerker van deze samenwerkingsorganisatie.
Met nachtzorg kunt u langer veilig en verantwoord thuis blijven wonen.

Voor wie?

U kunt van Dignis nachtzorg gebruikmaken als u ’s nachts dringende of acute hulp nodig heeft. U bent bijvoorbeeld uit bed gevallen of u voelt zich opeens niet goed. Inwoners van de stad Groningen, Hoogkerk, Annen en Zuidlaren kunnen gebruikmaken van onze nachtzorgdienst.

Wat en hoe?

Heeft u acute of dringende hulp nodig, dan maakt u gebruik van het alarmeringssysteem van Dignis. De medewerkers van de zorgcentrale nemen dan direct contact met u op en ondernemen actie.
We bekijken regelmatig of de hulp nog past bij uw situatie. Ook spreken we af op welke manier we toegang krijgen tot uw huis. Heeft u meer hulp nodig, zoals thuiszorg overdag of begeleiding bij de problemen door het ouder worden, dan kunnen wij dat voor u regelen.

Nachtzorgteam

Het team bestaat uit gekwalificeerde medewerkers, die veel ervaring hebben in de zorg en begeleiding van mensen thuis. Wij werken met een vast team.

Aanmelden en kosten

Wilt u gebruik maken van onze thuiszorg? U heeft hiervoor geen verwijzing van uw (huis)arts nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Er komt een wijkverpleegkundige bij u langs, die samen met u kijkt welke zorg u nodig heeft. Op basis van de indicatie van de wijkverpleegkundige, worden de kosten voor thuiszorg vergoed vanuit de Basisverzekering van uw zorgverzekering of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).  Informeer bij uw zorgverzekering of de gemeente (WMO) over de voorwaarden.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.