Dignis nachtzorg medewerker belt aan

Nachtzorg

Heeft u geregeld ’s nachts verzorging nodig, dan kunt u gebruik maken van onze nachtzorg. Onze medewerkers komen op geplande tijden bij u thuis om u te helpen. Met nachtzorg kunt u langer veilig en verantwoord thuis blijven wonen.

Voor wie?

U kunt van Dignis nachtzorg gebruikmaken als u ’s nachts hulp nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld niet zelfstandig naar bed gaan of opstaan of u heeft hulp nodig bij naar het toilet gaan. Ook als u moeite heeft met slapen of ’s nachts angstig bent, kunt u bij ons terecht. Inwoners van de stad Groningen, Hoogkerk, Annen en Zuidlaren kunnen gebruikmaken van onze nachtzorgdienst.

Voor de mantelzorger

Voor uw mantelzorger kan het prettig zijn om te weten dat u ’s nachts geregeld zorg krijgt. Professionele nachtzorg kan hen helpen om de zorgtaken goed te kunnen volhouden. We kijken graag samen met u en de mantelzorger hoe we u beiden kunnen ondersteunen.

 

Wat en hoe?

U bespreekt met de medewerker van het thuiszorgteam welke hulp u nodig heeft en op welke tijdstippen. De verzorgende komt bij u thuis tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s morgens. Deze tijden kunnen we naar wens uitbreiden.
Heeft u tussen de geplande tijden door hulp nodig, dan maakt u gebruik van het alarmeringssysteem van Dignis. De medewerkers van de zorgcentrale nemen dan direct contact met u op en ondernemen actie.
We bekijken regelmatig of de hulp nog past bij uw situatie. Ook spreken we af op welke manier we toegang krijgen tot uw huis.
Heeft u meer hulp nodig, zoals thuiszorg overdag of begeleiding bij de problemen door het ouder worden, dan kunnen wij dat voor u regelen.

Nachtzorgteam

Het team bestaat uit gekwalificeerde medewerkers, die veel ervaring hebben in de zorg en begeleiding van mensen thuis. Wij werken met een vast team. U krijgt dus hulp van vertrouwde medewerkers.

Aanmelden en kosten

Aanmelden

U heeft een indicatie nodig voor nachtzorg. De wijkverpleegkundige kan u hierover informeren. Zij kan ook de indicatie voor u aanvragen.

Kosten

Op basis van de indicatie van de wijkverpleegkundige, worden de kosten voor thuiszorg vergoed vanuit de Basisverzekering van uw zorgverzekering of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Informeer bij uw zorgverzekering of de gemeente (WLZ) over de voorwaarden.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis  
Zelfstandig wonen met ondersteuning  
Revalidatie en kortdurende zorg 
Activiteiten

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.