"Dagelijkse structuur en bezigheden."
Samen koken bij de dagbesteding

Dagbesteding bij psychiatrische aandoening

Als u een psychiatrische ziekte of problemen heeft en hulp nodig om de dag goed door te komen, is dagbesteding iets voor u. In een prettige omgeving doet u mee aan activiteiten en leert u andere mensen kennen. Wij bieden structuur en helpen u om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Voor wie?

U kunt meedoen aan de dagbesteding als u een psychische aandoening heeft, zoals depressiviteit of paniekaanvallen. Of u heeft problemen als gevolg van een persoonlijkheidsstoornis of verslaving. U heeft begeleiding nodig om het ritme in het leven vast te houden en de dag goed door te brengen.

U woont zelfstandig in uw eigen huis, in het verzorgingshuis of op de afdeling psychiatrie in een van de Dignis huizen. Mensen die opgenomen zijn geweest in de kliniek van Lentis Ouderenpsychiatrie kunnen ook meedoen.

Voor uw mantelzorger kan uw bezoek aan de dagbesteding een gelegenheid zijn om even iets voor zichzelf te doen. Ook kunnen zij bij ons terecht voor advies en als ze zelf ondersteuning nodig hebben.

Wat is er te doen?

Er is een gevarieerd programma van groepsactiviteiten. Op creatief gebied, met bewegen en gezelschapsspellen. U doet mee aan de activiteiten die u prettig vindt. Er is ook volop ruimte om met eigen hobby’s bezig te zijn. We hebben een luisterend oor voor de problemen die u ondervindt als gevolg van uw ziekte. We drinken samen koffie en thee en eten ’s middags warm.
Professionele medewerkers zorgen voor de begeleiding. Vrijwilligers doen mee aan de activiteiten.

Kosten en aanmelden

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of behandelaar bij Lentis Ouderenpsychiatrie kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen. 
Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan ook vergoed. Wij kunnen u helpen om het vervoer te regelen.
Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.