Aanvullende maatregelen coronacrisis

Geplaatst op 24 december 2020

Dignis heeft te maken met grote aantallen corona- besmettingen onder cliënten en medewerkers. Met als gevolg ziekte en overlijden van cliënten en ziekte en uitval van medewerkers. Allereerst willen wij ons medeleven uitspreken aan ieder die hierdoor persoonlijk wordt geraakt. Ook spreken we onze waardering uit naar alle medewerkers voor hun volhardende, grote inzet in deze tijd waarin we voor grote uitdagingen staan. Samen komen we hier doorheen.

Situatie

Op de meeste locaties van Dignis zijn meerdere besmettingen met het Corona-virus vastgesteld. Zowel onder bewoners, bezoekers van de dagbestedingscentra als medewerkers. Door een hoog ziekteverzuim en quarantainemaatregelen is te weinig personeel beschikbaar om de reguliere zorg op het niveau te kunnen blijven bieden, zoals we dat gewend zijn te doen. We zijn daarom helaas genoodzaakt om een aantal ingrijpende maatregelen te nemen. We hebben het vakantieverlof van ons personeel -met enkele noodzakelijke uitzonderingen- ingetrokken. Daarnaast zijn andere maatregelen getroffen. De maatregelen gaan in op 24 december 2020 en gelden tot nadere berichtgeving:

  • Op de locaties Blauwbörgje, Veldspaat, De Bonkelaar in De Wiekslag en het Heymanscentrum zijn afdelingen gesloten voor bezoek.
  • Er geldt een tijdelijke sluiting van de Dagbestedingscentra in Groningen, Annen en Zuidlaren
  • Er is een opnamestop voor nieuwe cliënten Wet Langdurige Zorg, Eerstelijns Verblijf en Geriatrische Revalidatiezorg voor alle intramurale locaties Bernlef, Veldspaat, Blauwbörgje, Heymanscentrum (allen Groningen), Enk (Zuidlaren), Holthuys (Annen), Omloop, Wiekslag (beide Norg) en Duinstee (Eelde);
  • Aannamestop voor nieuwe cliënten Dagbesteding, Dagbehandeling en Thuiszorg

We nemen deze maatregelen niet lichtzinnig. We hopen op uw begrip hiervoor.

Directie en management Dignis

 

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.