Miniconcerten om de eenzaamheid te verdrijven

Geplaatst op 28 april 2020

Om het leven in coronatijd zo aangenaam mogelijk te maken voor onze bewoners, organiseert Femmie Linthout van de activiteitenbegeleiding iedere zondagmiddag miniconcertjes bij het Heymanscentrum.

Muzikale momenten

Zondagmiddag 26 april was er weer een mooi miniconcert door de bekende streektaalzanger Klaas Spekken en Joost van der Beek rond het Heymanscentrum. Iedere zondagmiddag organiseert Femmie Linthout van de activiteitenafdeling drie muzikale momenten voor alle afdelingen in het HC. Femmie: “Daar ben ik mee begonnen meteen na het eerste aangeboden optreden van Marc Roelaarts, die met een hoogwerker langskwam. Ik merk dat bewoners én personeel er naar uitkijken. Het breekt de zondag een beetje en maakt dat mensen zich gezien voelen.” Klaas Spekken was ook enthousiast, getuige zijn facebookpost: “…familie die van buiten op bezoek kwam. Door onze muziek konden zij nog mooier contact maken. Meezingen, dansen, zwaaien. Een middag met een lach en een traan.” En alles op gepaste afstand. Femmie kreeg van Klaas nog een mooi compliment: “Wat een fantastische activiteitenbegeleidster, elke zondag zorgt ze ervoor dat men even uit de eenzaamheid is.”

 

Foto’s: Ben Mooldijk

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.