Maatregelen Dignis om verspreiding coronavirus te voorkomen

Geplaatst op 12 maart 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus, is binnen Dignis regelmatig overleg geweest over de stand van zaken en de maatregelen die Dignis moet treffen. We hebben nog geen gevallen van corona aangetroffen bij medewerkers of cliënten. We volgen de adviezen van de GGD en RIVM. Binnen Dignis geldt een verhoogde alertheid. En daar passen vooral preventieve maatregelen in.

We verwachten, voor zover mogelijk, dat onze medewerkers, cliënten en bezoekers zich aan die maatregelen houden. Dit zijn ze:

Goed de handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afspraak op een afdeling of wilt u iemand bezoeken?

We hebben wat vragen op een rij gezet:

Ik heb griepverschijnselen, mag ik naar de afspraak komen? Nee, geef het wel door aan de afdeling waar u moet zijn.
Komt u bij een cliënt op bezoek? Dan stellen we voor dat u dit bezoek uitstelt.

Ik heb geen griepverschijnselen, maar ben wel in het buitenland geweest. Mag ik op mijn afspraak komen? Ja, dat mag.

Bent u naar een risicogebied geweest? Bent u naar een risicogebied incl. Noord-Brabant geweest én heeft u klachten? Dn komt u niet, neem contact op met de afdeling en plan een nieuwe afspraak.

Mag ik handen schudden mijn zorgverlener? Nee. Om eventuele overdracht van het virus te voorkomen, geven onze zorgverleners tijdelijk geen hand aan cliënten en bezoekers. Daarnaast vragen we cliënten en bezoekers met nadruk om vaker hun handen te wassen en te hoesten in hun elleboog. Handhygiëne is namelijk de belangrijkste maatregel om het risico van overdracht te verminderen.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen als ik bij iemand op bezoek ga? Ja, volg de richtlijnen uit het punt hierboven. En bij twijfel geldt: kom niet, maar plan uw bezoek in een later stadium.

Meer weten?

Voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het Coronavirus, verwijzen we naar de website van het RIVM.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.