Eerste deelnemers aan leerwerktraject gestart in Heymanscentrum

Geplaatst op 11 oktober 2018

Meedoen in de maatschappij is belangrijk. De een gaat naar de dagbesteding, de ander leert of stroomt door naar een betaalde baan. Vorige week zijn de eerste deelnemers aan een leerwerktraject in het Heymanscentrum gestart. De deelnemers leren de theorie en doet ervaring op in de praktijk. In het Heymanscentrum is het traject Woonhulp gestart. Het doel is dat deelnemers aan het einde van het traject klaar zijn voor een baan in de zorg.

Woonhulp

De deelnemers zijn bij Dignis geplaatst via Philadelphia. Zij werken mee in de ouderenzorg. Binnen dit leerwerktraject leren de deelnemers om te ondersteunen bij:

  • huishoudelijk werk
  • dagelijkse bezigheden van bewoners
  • facilitaire werkzaamheden

Bijvoorbeeld bij opmaken en verschonen van bedden, assisteren bij het bereiden van maaltijden en het schoonhouden van woon- en leefruimtes. Daarnaast helpen zij bij boodschappen doen of recreatieve activiteiten. En kunnen ze ondersteunen bij het wassen en strijken, een klusje of het opruimen van openbare ruimtes.

De deelnemers kunnen het traject afsluiten met een branche erkend certificaat of kunnen per onderdeel praktijkverklaringen halen.

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.