Beleeftuin Enk geopend

Geplaatst op 23 augustus 2018

Op vrijdag 9 augustus heeft Jacques d’Ancona de beleeftuin van verpleeghuis De Enk in Zuidlaren officieel geopend. Met het openen van een parasol waaruit foto’s van diverse elementen van de tuin tevoorschijn kwamen was de opening een feit.

Buiten zijn een belevenis

De projectgroep Tuin Ruimte is vanaf 2013 actief geweest om de tuin in te richten voor de bewoners van De Enk. Zij kunnen op allerlei manieren het buiten zijn beleven. De schapen horen ze blaten, het kippenpaleis is verlicht als ze erlangs lopen en het paard staat in volle glorie te pronken in de wei. Het is allemaal mogelijk met de bewegingstechnologie die op veel plekken in de tuin is toegepast.

De natuur is volop aanwezig, in ieder jaargetijde bloeien er struiken en planten. Bewoners kunnen helpen in de moestuin en van het uitzicht genieten op een beschut plekje bij een van de fleurige windschermen.

Opening

Op 9 augustus kregen bezoekers een rondleiding door de tuin, waarvan de eerste fase is afgerond. De tuingroep heeft echter nog veel plannen voor de verdere inrichting en is al weer bezig met de realisatie ervan.

Voorafgaand aan de open dag publiceerde het Dagblad van het Noorden een artikel.
De Wachter in Zuidlaren restaureerde het paard.

Joop Boersma en Henk van der Veen demonstreren de tractor

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.