Belevenistafels Enk officieel in gebruik genomen

De Enk ingang
Geplaatst op 20 juni 2018

Alle bewoners van de Enk kunnen sinds kort genieten van de gezelligheid bij de belevenistafel. Dank zij vele giften, donaties en acties is het de medewerkers gelukt om meerdere tafels aan te schaffen. Op iedere afdeling in de Enk staat nu een tafel, klaar voor gebruik.

Herinneringen en activiteiten

In de Enk wonen oudere mensen met dementie. Wat vandaag of gisteren gebeurde zijn ze meestal snel verdwenen, in tegenstelling tot herinneringen van vroeger. Bij de belevenistafel komen ze weer tot leven. Het is eigenlijk een reuze tablet, waarop bewoners oude tv fragmenten en plaatjes van gebruiksvoorwerpen kunnen bekijken. Ze kunnen luisteren naar muziek uit vroegere jaren en spelletjes doen. De tafels in de Enk zijn verplaatsbaar en rolstoelvriendelijk.

Gezelligheid en giften

Bewoners en familie hebben al diverse gezellige uurtjes doorgebracht aan één van de tafels. Onlangs werden ze officieel in gebruik genomen, omdat er nu op iedere afdeling een tafel staat. Het duurde een paar jaar voordat het zover was, want de aanschafprijs van een belevenistafel is hoog. Dank zij de inzet van familie, vrienden, medewerkers en vrijwilligers is het geld bijeengebracht. Familie en vrienden hebben giften gedoneerd aan de Vriendenstichting. Medewerkers en vrijwilligers hebben spullen verkocht op de kerstmarkt en een statiegeld actie georganiseerd. En er kwam subsidie uit het project een Mooie Dag.

Belevenistafel Enk

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.