De Inloop in ’t Holthuys

Geplaatst op 21 december 2017

Senioren in Annen kunnen iedere dinsdagmiddag en woensdagmorgen binnenlopen bij De Inloop in ’t Holthuys. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers kunnen ze meedoen aan gezellige activiteiten. Vrijwilligers zorgen voor de begeleiding.

Gezelligheid en een steuntje in de rug

De Inloop is ook bedoeld voor dorpsbewoners, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken voor de invulling van de dag en de sociale contacten. Door het ouder worden is het misschien niet zo gemakkelijk om contacten te onderhouden of nieuwe mensen te leren kennen. Het is ook mogelijk dat mensen last krijgen van vergeetachtigheid of andere problemen hebben door de leeftijd. De Inloop in ’t Holthuys is dan een goede gelegenheid om de dag op een gezellige manier door te brengen. Voor mantelzorgers kan De Inloop ook een ondersteunende functie hebben.

Meerwaarde voor de dorpsbewoners

De Gemeente Aa en Hunze ziet in De Inloop een meerwaarde voor het dorp Annen. Deze laagdrempelige voorziening voor oudere bewoners en hun mantelzorgers wordt gehonoreerd als pilot, waarvoor ’t Holthuys het komende jaar een subsidie ontvangt. Een van de beweegredenen van het college voor dit besluit is de samenwerking in de zorg voor ouderen tussen ’t Holthuys, Impuls, de huisartsen en verpleegkundigen.

Welkom

De Inloop in ’t Holthuys is geopend op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kom eens langs om vrijblijvend een kijkje te nemen en een kopje koffie te drinken. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis