Vooraanzicht Holthuys

’t Holthuys

Woonzorgcentrum ’t Holthuys in het dorp Annen is een Dignislocatie waar u comfortabel en veilig woont, mét of zonder zorg. Ook voor ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben of voor hen die zoeken naar een tijdelijk verblijf met zorg. De zorgposten van zowel het Dignis Zorgteam (intramuraal) als van het team van Dignis ZorgThuis (extramuraal) zijn te vinden ín het huis.

Het huis met een groot terras staat in een groene omgeving pal naast een volière en een kleine kinderspeelweide. De huisartsenpraktijk van Annen ligt nagenoeg in de achtertuin van het huis. De Dagstee, een dagbesteding van Dignis en een externe fysiopraktijk zijn gesitueerd in een van de vleugels van het gebouw. Het appartementencomplex naast ’t Holthuys bestaat uit aanleunwoningen. Bewoners van deze woningen kunnen met de juiste indicatie, ook zorg van Dignis ontvangen.

’t Holthuys staat bekend om zijn gastvrijheid en gezelligheid. Wekelijks vinden er activiteiten plaats in het restaurant en bij sommige activiteiten zijn ook dorpsbewoners van harte welkom. Iedere dag levert Horeca Zuidend verse maaltijden aan het restaurant waarbij er per maaltijdcomponent twee keuzes zijn. Ook zonder zorg kunt u als bewoner tegen betaling gebruikmaken van deze maaltijdvoorziening. ’t Holthuys heeft tevens een winkeltje dat op gezette tijden open is en wekelijks zijn zowel de kapper als de pedicure aanwezig. Minimarkten en fairs hebben inmiddels ook een prominente plek op de activiteitenagenda. Naasten en familie kunnen tegen een gereduceerd bedrag overnachten in het logeerappartement op de eerste etage. ’t Holthuys is daarnaast gezegend met een enthousiaste club vrijwilligers die dagelijks aanwezig is. Al met al is levendigheid een groot goed in huis!

Activiteiten

Wekelijks is er in het restaurant een activiteitenprogramma waaraan bewoners, al dan niet tegen betaling, kunnen deelnemen. Maandelijks staat er vaak een wat grotere activiteit op het programma. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een muziekoptreden of toneelvoorstelling.

Inloop

Senioren uit Annen zijn welkom op de inloop. U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers, kunt meedoen aan spelletjes en er is natuurlijk veel tijd voor een praatje.
De inloop is geopend op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deelname is gratis.

Dagbesteding

De Dagstee is Annen is een dagbesteding van Dignis, een gezellige ontmoetingsplek voor ouderen. Met een juiste indicatie kunnen zowel bewoners van ’t Holthuys als mensen van buitenaf hier naartoe. De Dagstee heeft een besloten karakter, is kleinschalig en biedt daarom voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding in een gemoedelijke sfeer.

Met een geldige WMO- of WLZ-indicatie bent u welkom voor een of meerdere dagdelen per werkweek, tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook is het mogelijk om tegen betaling een warme maaltijd te gebruiken.

Waar vraag ik een indicatie voor dagbesteding aan?

WMO via Stichting Attenta, sociaalteam Gemeente Aa en Hunze. WLZ via de eigen huisarts of de wijkverpleegkundige.

Contact

Meer informatie over de Dagstee? Mail: holthuys@dignis.nl t.a.v. Dagstee.

Tel: 06 – 121 944 34, ma t/m vrij 09.00 tot 17.00 uur.

Praktische informatie

Wilt u meer weten over wonen met zorg in ’t Holthuys? De medewerkers van Dignis Zorgadvies geven u graag wat meer informatie.

U kunt hen telefonisch bereiken op 050 – 520 75 75 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Of per e-mail zorgadvies@dignis.nl.

Voor meer informatie over thuiszorg kunt u contact opnemen met Dignis ZorgThuis, telefoon 050 – 409 75 97, e-mail: zorgthuis@dignis.nl

Voor meer informatie over de huur (zonder zorg) van een appartement in ’t Holthuys of een aanleunwoning kunt u contact opnemen met Hoekstra Vastgoedbeheer: 058 – 233 73 32.

Vrijwilligerswerk

Meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk? Mail dan naar ma.visser@dignis.nl t.a.v. Vrijwilligerswerk HH of bel 06 – 450 177 52.

Cliëntenraad

’t Holthuys heeft een cliëntenraad, die de belangen van de bewoners behartigt. De raad denkt mee, praat mee en adviseert over de dagelijkse gang van zaken en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding. Voor meer informatie over het werk van de cliëntenraad of vacatures kunt u contact opnemen met de ondersteuning van de Cliëntenraad via het e-mailadres: ccrdignis@lentis.nl of telefonisch via: 06 26 13 06 12 of 06 513 859 17.

Algemene informatie over de cliëntenraad vindt u hier

Onze zorg- en dienstverlening in Annen

Voorzieningen

  • Activiteiten
  • Restaurant
  • Terras
  • Winkel
  • Droger en strijkplank
  • Wasruimte met wasmachine
  • Kapper
  • Pedicure
#

Zonnig terras bij het Holthuys

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.