"Liefdevolle zorg en aandacht."
Dignis_Minerva 1_5

Zorg in de laatste levensfase

Als genezing niet meer mogelijk is en u bent in de laatste fase van uw leven gekomen, kunt u in Hospice Mare van Dignis verblijven. U krijgt alle zorg om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken en kwaliteit van leven te behouden. Naast de goede zorg om u hebben we ook veel aandacht voor uw naasten.

Voor wie?

U bent in de laatste fase van uw leven en kunt deze niet thuis doorbrengen. De oorzaak kan zijn, dat u niet voldoende hulp heeft of dat uw mantelzorger wat meer rust nodig heeft. Het is ook mogelijk dat u gespecialiseerde zorg nodig heeft.

U kunt ook een korte tijd bij ons verblijven en dan weer naar huis gaan. Dit gebeurt meestal, als de mantelzorger even rust nodig heeft.

Wat en hoe?

U krijgt lichamelijke verzorging, die het lijden zoveel mogelijk verlicht. Tegelijk hebben we veel aandacht voor het geestelijk welbevinden van u en uw naasten. Psychische zorg kan helpen de situatie te aanvaarden. We begeleiden bij het nemen van beslissingen die bij deze fase horen. En we bieden u ondersteuning bij zingevingsvragen en om het bestaan te kunnen afronden.
Wij werken vanuit een algemene grondslag en zijn er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Speciale zorg

Onze medewerkers hebben zich gespecialiseerd in complementaire zorg. Dit betekent, dat we naast de reguliere zorg ook andere mogelijkheden gebruiken voor verlichting van klachten. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: massage, gebruik van licht en muziek en van etherische oliën. Daarnaast hebben ze veel kennis over de inzet van technische hulpmiddelen, onder andere voor pijnbestrijding.

Deskundige begeleiding

Het team bestaat uit een specialist oudergeneeskunde, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker, verzorgenden, verpleegkundigen en teamleider.

Kosten en aanmelden

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een kennismaking en rondleiding? Neem gerust contact op met de teamleider Karin Wezeman, tel. (050) 521 49 99 (receptie Heymanscentrum).

U heeft een geldige indicatie nodig voor Eerstelijnsverblijf Palliatief. Uw huisarts of behandelaar vraagt deze indicatie aan. Zodra wij uw indicatie hebben ontvangen, regelen wij samen met de betrokkenen de overplaatsing. Indien gewenst kan een van onze medewerkers bij u langskomen voor een kennismakingsgesprek.

De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet. Wat u zelf betaalt, is afhankelijk van uw verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u daarover informeren.

Dignis biedt meer

Bij Dignis kunt u terecht voor alle vormen van zorg, welzijn en behandeling. Thuis, in de buurt of het dorp en in onze huizen:

Wonen bij Dignis
Zelfstandig wonen met ondersteuning
Revalidatie en kortdurende zorg
Activiteiten

Locaties

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.