De Horst dagbesteding Zuidlaren huiskamer

Veelgestelde vragen over De Horst

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. We hebben ze op een rij gezet, met de antwoorden. Als u een andere vraag heeft of meer informatie wilt, kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van De Horst.

Hoe ziet een dag op De Horst eruit?

Een dag op De Horst heeft een vaste structuur. We beginnen met een kopje koffie en een plakje koek erbij. Ondertussen praten we over het leven van alledag. Hoe gaat het met een ieder? Hoe gaat het met u? Wat staat er in de krant? Wat voor weer is het vandaag? Wat eten we vandaag?

Tussen elf en twaalf uur zijn we bezig met activiteiten, zoals de voorbereiding van het eten: tafel dekken, aardappels schillen en boontjes doppen. Of u doet iets voor uzelf, zoals een boek lezen. Om twaalf uur gaan wij gezamenlijk aan tafel voor de warme maaltijd. Hierna ruimen we de tafel af en is er een rustmoment of tijd voor de krant, een kruiswoordpuzzel of een wandeling.
In de middag ondernemen we diverse activiteiten: sport, wandelen, iets bakken, geheugentraining, voorlezen, muziek luisteren. Hierna praten we na en drinken we een kopje thee of koffie met een koekje.

Wat kan ik doen op De Horst?

Op De Horst kunt u meedoen aan diverse activiteiten. Ons uitgangspunt is, dat we in een huiselijke, ongedwongen sfeer samen zijn. De activiteiten passen bij deze sfeer en bij de omgeving. Ze vinden plaats in de huiskamer, zoals muziek luisteren, samen zingen bij de piano, de maaltijd voorbereiden, tafel dekken en afruimen. De sportagoog komt regelmatig langs om samen sportieve activiteiten te ondernemen. De Horst ligt in een mooie, bosrijke omgeving. Daarom zijn we ook graag buiten. In de zon zitten op het terras en we wandelen vaak.

Kan ik alleen gaan wandelen of moet dat altijd samen met anderen?

In de prachtige omgeving rondom De Horst kunt u alleen wandelen. We doen dat altijd in overleg en maken hierover duidelijke afspraken. Wanneer wij denken dat het lastig is om alleen te wandelen, maken we samen met u een wandeling.

Kan ik een keer komen kijken of kan mijn man een middagje meedoen?

U bent welkom om eens te komen kijken en een kopje koffie te drinken. U krijgt dan een goede indruk van de dagbesteding. Veelal is een middag proefdraaien dan niet meer nodig. Graag maken we een afspraak voor een kennismakingsbezoek.

Kan ik zelf kiezen welke dagen ik kom en hoeveel dagen?

Het aantal dagen dat u komt, is afhankelijk van uw indicatie. Op welke dagen u komt, is grotendeels uw keuze. Samen met het team van De Horst kijkt u naar de beschikbare dagdelen. We komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen.

Kan ik ook één dagdeel komen?

In overleg met het team van de Horst is één dagdeel ook mogelijk.

Wat als het mij niet bevalt?

een kans te geven en niet na één keer te besluiten om niet meer te komen. We moeten elkaar immers leren kennen. Als u iets niet bevalt, horen we dat graag. Dan kunnen we erover praten. Als na een paar keer toch blijkt, dat het u het niet geslaagd lijkt, kijken we samen naar een andere passende oplossing.

Bezoek en familie op De Horst

Zijn mensen de hele dag samen?

Op De Horst zijn verschillende huiskamers waar iedereen kan zitten. U kunt zich altijd even terug trekken om bijvoorbeeld te lezen, tv te kijken, muziek te luisteren of gewoon tot rust te komen.

Kan ik een keer komen kijken of kan mijn man eens meedoen?

U bent welkom om eens te komen kijken en een kopje koffie te drinken. U krijgt dan een goede indruk van de dagbesteding. Veelal is een middag proefdraaien dan niet meer nodig. Graag maken we een afspraak voor een kennismakingsbezoek.

Kan mijn dochter een keer meekomen?

De eerste keer dat u op De Horst komt, kunt u vragen of uw naaste u brengt of haalt. Uw naasten zijn ook op andere momenten welkom, om een bezoekje te brengen of mee te doen aan activiteiten. Graag maken we daarover van tevoren afspraken.

Mijn moeder wil niet komen, maar ik weet zeker dat ze het er leuk zou vinden

Mensen met dementie hebben meestal de neiging om thuis te blijven in de veilige omgeving. Ze zien vaak niet de noodzaak om de deur uit te gaan, op bezoek te gaan bij familie en vrienden, maar ook niet om naar de dagbesteding te gaan. Ze vragen zich af: wat moet ik daar doen? Wie zijn daar dan en waarom? Samen met u kunnen wij proberen deze drempel te verlagen en een oplossing te vinden. U en uw naaste kunnen bijvoorbeeld eens op De Horst komen kijken om een indruk te krijgen van de sfeer.

 

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.