Vooraanzicht Holthuys Annen

Holthuys woonservicecentrum

’t Holthuys is het huis van het dorp. Een gezellig huis in Annen, waar u kunt wonen en waar van alles is te doen.

Wonen in ’t Holthuys

In ’t Holthuys kunt u op diverse manieren wonen.

Verzorgd wonen

U woont zelfstandig in een huurappartement. Alle voorzieningen om prettig te wonen zijn aanwezig. Service en zorg zijn bij de hand en u woont veilig en comfortabel. Heeft u zorg nodig, dan kunnen onze medewerkers van Zorg Thuis die geven. De zorgpost is in ’t Holthuys gehuisvest. De eenkamer appartementen hebben een oppervlakte van circa 25 m2 en bestaan uit een woonkamer met slaapgedeelte, open keuken en badkamer. De tweekamerappartementen zijn groter en hebben een aparte slaapkamer.

Aanleunwoningen

Naast ’t Holthuys staan 32 aanleunwoningen. Het zijn ruime appartementen met één of twee slaapkamers. In een aanleunwoning woont u geheel zelfstandig. U kunt gebruik maken van faciliteiten en thuiszorg van ’t Holthuys. Wilt u meer weten over de thuiszorg, kijk dan bij  ‘Zorg Thuis’.

Wonen met zorg

U woont in een appartement, waar u alle zorg ontvangt die u nodig heeft. De zorgmedewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig. Ze kunnen u ook ondersteunen als u problemen krijgt door het ouder worden, zoals vergeetachtigheid en lichamelijke klachten. Het appartement heeft een oppervlakte van circa 25 m2 met een woonkamer en slaapgedeelte, open keuken en badkamer. U kunt meedoen aan de activiteiten en gebruik maken van alle voorzieningen in het huis. Meer informatie over wonen met zorg vindt u op de pagina verzorgingshuis.

Tijdelijk verblijf

In ’t Holthuys hebben we enkele kamers ingericht voor tijdelijk verblijf. Ze zijn bedoeld voor mensen die korte tijd niet thuis kunnen wonen. U bent bijvoorbeeld geopereerd en moet herstellen. Of u bent ernstig ziek geweest en heeft extra hulp nodig om weer beter te worden. U kunt bij ons verblijven, als uw partner of mantelzorger thuis even niet meer voor u kan zorgen of op vakantie wil. Maar ook, als u een plek zoekt om te logeren. Dan kunnen ook uw familieleden meekomen. De kamers zijn compleet ingericht. De medewerkers van ’t Holthuys geven de zorg die u nodig heeft.

 

Alle appartementen zijn veilig ingericht en goed toegankelijk, ook voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. ’t Holthuys staat in een groene omgeving, bij het huis zijn terrassen aangelegd.

Voorzieningen in ’t Holthuys

In ’t Holthuys zijn alle voorzieningen onder één dak aanwezig. Zowel bewoners als tijdelijke gasten kunnen hiervan gebruik maken. In de winkel kunt u de dagelijkse boodschappen halen. Wekelijks staan de groenteboer, visboer, bloemenman en andere verkopers in de hal. Ook is een bezoek aan kapper en pedicure mogelijk. In de appartementen is een aansluiting op het alarmeringssysteem. U kunt zelf de was doen in de wassalon in het huis of deze uitbesteden. De apotheek bezorgt de medicijnen. Ruimtes voor bijzondere gelegenheden zijn te huur. Bij ’t Holthuys kunt u gratis parkeren en de bushalte is op loopafstand.

Restaurant

In het restaurant van ’t Holthuys kunt u iedere dag genieten van een smakelijke maaltijd, die vers wordt bereid door de Koks Herberg. U heeft de keuze uit diverse menu’s. De kok houdt rekening met uw dieet en wensen.
Bewoners van ’t Holthuys kunnen eten in het restaurant, maar ook hun familie, vrienden en de dorpsbewoners.

Maaltijdbezorging

Eet u liever in uw eigen appartement of woont u in de omgeving van ’t Holthuys? We bezorgen warme maaltijden aan huis. U kunt zo gaan eten. Koelvers is ook mogelijk.

Activiteiten en dagbesteding

In ’t Holthuys zijn dagelijks activiteiten zoals spelletjes, bingo, handwerken, wandelen en gymnastiek. Maandelijks organiseren we een muziekoptreden of toneelvoorstelling. Bewoners uit het huis en het dorp zijn welkom om mee te doen aan de activiteiten. Heeft u een idee voor een nieuwe activiteit? We horen het graag, dan kijken we of we dit samen met u kunnen regelen.

Inloop

Senioren uit heel Annen zijn welkom in De Inloop die we iedere week organiseren. U krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers, kunt meedoen aan spelletjes en er is natuurlijk veel tijd voor een praatje. De Inloop is ook een goede plek als u wat extra steun kunt gebruiken bij problemen door het ouder worden zoals vergeetachtigheid en als u meer mensen wilt ontmoeten.
De inloop is geopend op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Dagbesteding

Als u graag meer mensen wilt ontmoeten en meer wilt ondernemen, is dagbesteding iets voor u. Er is een gevarieerd programma, dat samengesteld wordt in overleg met de deelnemers. Het is gezellig om mee te doen. Aan de dagbesteding doen bewoners van ’t Holthuys mee en dorpsbewoners. Ook de mantelzorger is welkom, voor een kopje koffie, een luisterend oor en ontmoeting met andere mantelzorgers. De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Huiskamer

Wordt u wat vergeetachtig en heeft u hulp nodig om de dag goed door te komen? Dan kunt u meedoen aan de activiteiten in de Huiskamer. In de Huiskamer zijn bewoners van ’t Holthuys en uit de omgeving welkom. De Huiskamer is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Cliëntenraad

’t Holthuys heeft een cliëntenraad, die de belangen van de bewoners behartigt. De raad denkt mee, praat mee en adviseert over de dagelijkse gang van zaken en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter de heer Bert ter Laan, via ’t Holthuys, telefoon 0592 530999 of per e-mail holthuys@lentis.nl

Algemene informatie over de cliëntenraad vindt u hier

Aanmelden en meer informatie

Verzorgd wonen en aanleunwoningen

U huurt het appartement van Hoekstra Vastgoedbeheer. U bepaalt zelf van welke servicediensten u gebruik wilt maken en betaalt daarvoor maandelijks een bedrag aan servicekosten. Dignis kan zorgen voor de thuiszorg.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Hoekstra Vastgoedbeheer. U kunt ook telefonisch contact opnemen, 058 233 7332.

Wonen met zorg

U heeft een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ‘zorg met verblijf’. Een indicatie kunt u aanvragen met het aanmeldformulier op de website van het CIZ. Uw huisarts kan ook helpen met de aanvraag.
Een groot deel van de kosten wordt vergoed via de Wet Langdurige Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent en int de bijdrage.

Tijdelijk verblijf

Voor tijdelijk verblijf heeft u een indicatie nodig. Uw huisarts of behandelaar in het ziekenhuis kan u helpen met de aanvraag. Een groot deel van de kosten wordt vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent en int de bijdrage.
Voor logeren is een indicatie van de gemeente (WMO) nodig. Als familie ook komt logeren, betalen ze € 40,00 per dag, inclusief ontbijt.

U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.

 

 

Dagbesteding en Huiskamer

U heeft een WMO indicatie nodig van de Gemeente om mee te kunnen doen. U kunt de dagbesteding ook zelf inkopen. Onze medewerkers geven u graag meer informatie. U kunt ook terecht bij het Gemeenteloket.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met de afdeling Woonzorgbemiddeling

Informatie over prijzen, eigen bijdrage, verzekeringen en dergelijke vindt u bij Tarieven en vergoedingen

Informatie over wachttijden vindt u hier

Klanttevredenheid

We willen graag weten hoe onze klanten over ons denken. Bent u tevreden over onze zorg- en dienstverlening? Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland. Heeft u een wens of vraag? Laat het ons weten. Samen zorgen we ervoor dat u prettig kunt leven en wij goede zorg kunnen geven.

Tot voor kort onderzocht Dignis de klanttevredenheid via de tweejaarlijkse meting (CQI). In 2014 is het onderzoek voor het laatst uitgevoerd. De locatieleiding stelt in overleg met de cliëntenraad een verbeterplan op. De voortgang wordt regelmatig besproken.
Samenvatting van het rapport klanttevredenheid 2014

 

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis