De Wiekslag woonservicecentrum

De Wiekslag woonzorgcentrum

In de Wiekslag woont u met plezier, comfortabel en in een veilige omgeving. Het is het huis van het gemoedelijke dorp Norg.

Wonen in de Wiekslag

 

In de Wiekslag zijn het verzorgingshuis De Bonkelaar en het verpleeghuis De Omloop gevestigd.

Verzorgingshuis De Bonkelaar

In de Bonkelaar woont u zelfstandig. De appartementen hebben een oppervlakte van 27 m2 en bestaan uit een woonkamer met open keuken en open slaapkamer en een badkamer. De woningen zijn op de begane grond en eerste etage en ook geschikt voor bewoning door (echt)paren.

De zorg is altijd dichtbij en 24 uur per dag aanwezig. U krijgt van ons alle hulp die nodig is om te leven en te wonen zoals u dat graag wilt. Onze medewerkers geven persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp en begeleiding bij problemen door het ouder worden. Heeft u verpleging nodig, dan zorgen wij daar ook voor.

U kunt gebruik maken van alle voorzieningen in het huis, zoals de wasserette, de kapper en de winkel voor de dagelijkse boodschappen. In de mooi ingerichte tuin kunt u gezellig zitten en een wandelingetje maken.

Tijdelijk verblijf

Als u tijdelijk zorg nodig heeft na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, kunt u verblijven in een van de appartementen voor tijdelijk verblijf. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en u krijgt de verzorging en verpleging die u nodig heeft. Deze kamers zijn ook geschikt om te logeren, als uw partner op vakantie gaat of even ontlast moet worden van de dagelijkse zorg. Gasten die tijdelijk bij ons verblijven kunnen natuurlijk gebruik maken van de voorzieningen in het huis.

Verpleeghuis

De Omloop is het kleinschalige verpleeghuis van de Wiekslag. Oudere mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen door de ziekte dementie, vinden in de Omloop een gezellig en veilig thuis.

Activiteiten en voorzieningen in de Wiekslag

 Activiteiten

Bewoners van de Wiekslag en uit het dorp zijn welkom bij de activiteiten. Er is een gevarieerd aanbod zoals gymnastiek, spelletjesmiddagen en creatieve activiteiten. U ontmoet niet alleen maar leeftijdgenoten, want kinderen van de peuterspeelzaal komen regelmatig op bezoek.
De koffie en thee staan iedere morgen klaar in de recreatiezaal. ’s Middags wordt een warme maaltijd geserveerd. Dorpsbewoners kunnen hier ook eten. Het eten kunnen we ook bezorgen in de appartementen in de Wiekslag.

Tuin en buitengebeuren

De Wiekslag doet mee aan het project ‘Grijs, Groen en Gelukkig’ van het IVN. De tuin is in 2018 opnieuw ingericht met bloeiende planten en wandelpaden. Bewoners en hun familie kunnen een wandelingetje maken door de belevenistuin en op een bankje zitten om te genieten van het uitzicht. Vrijwilligers, familie en medewerkers onderhouden de tuin.

Voorzieningen

In de Wiekslag zijn veel voorzieningen. In de hal vindt u de winkel voor de dagelijkse boodschappen en de kapsalon is op de eerste etage. U kunt gebruik maken van de wasserette, boeken lenen in de bibliotheek, een gezellige ruimte huren voor bijzondere gelegenheden en de technische dienst inschakelen voor kleine klusjes.

Dagbesteding in de Wiekslag

Heeft u ondersteuning nodig om op een prettige manier uw dag door te brengen? Vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? Dan is de dagbesteding iets voor u. U kunt meedoen aan de activiteiten die we organiseren. En er is alle tijd om gezellig bij te praten, een spelletje te doen of de krant te lezen. Bezoekers komen uit de Wiekslag, het dorp en de omgeving. De mantelzorger is ook welkom.

Cliëntenraad

De Wiekslag heeft een cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van de bewoners behartigt. De raad denkt mee, praat mee en adviseert over de dagelijkse gang van zaken en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding. Dignis is hier blij mee, want we hechten veel belang aan de mening en adviezen van de cliënten en hun naasten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, bereikbaar via de receptie van de Wiekslag, telefoon (0592) 612143, e-mail wiekslag@lentis.nl

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden

Om in een verzorgingshuis te wonen heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ‘zorg met verblijf en behandeling’. Dat geldt ook voor een tijdelijk verblijf in een van onze appartementen. Een indicatie kunt u aanvragen met het aanmeldformulier op de website van het CIZ. Uw huisarts kan ook helpen met de aanvraag.

Meer informatie

Voor meer informatie over wonen en zorg in de Bonkelaar kunt u contact opnemen met de afdeling Woonzorgbemiddeling.
Informatie over prijzen, eigen bijdrage, verzekeringen en dergelijke vindt u bij Tarieven en vergoedingen
U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.

#
Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis