De Veldspaat Woonzorgcentrum

De Veldspaat Woonzorgcentrum

Veldspaat is een levendig woonzorgcentrum aan de rand van Vinkhuizen. Het is er gezellig en comfortabel. Leefplezier, goede zorg en veiligheid staan voorop.

Wonen in de Veldspaat

De volgende woonvormen zijn mogelijk:

Zorgwoningen

U woont in een comfortabel appartement met professionele zorg binnen handbereik. Het appartement is ruim opgezet met een woonkamer en aparte slaapkamer. De appartementen zijn ook geschikt voor (echt)paren. De zorg bestaat onder meer uit persoonlijke verzorging, hulp bij het huishouden en begeleiding bij het ouder worden. De zorgmedewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig. Meer informatie vindt u op de pagina verzorgingshuis

Beschermd wonen

In kleine groepen van zes tot tien personen wonen ouderen met dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De woningen bevinden zich op de begane grond en eerste tot en met vijfde etage en hebben alle een eigen uitstraling. De omgeving is veilig en vertrouwd. Met slechts één gesloten voordeur op de begane grond is er veel ruimte om te bewegen. Iedere bewoner heeft een zit-slaapkamer en iedere woning heeft een gemeenschappelijke huiskamer, waar veel activiteiten plaatsvinden. Bewoners doen zoveel  mogelijk mee met de alledaagse bezigheden. Een klein team zorgt voor de begeleiding. Eigenheid en contact zijn belangrijke waarden.
Meer informatie vindt u op de pagina kleinschalig wonen.

Zelfstandig wonen met zorg in de buurt

De ruime appartementen met woonkamer en slaapkamer zijn geschikt voor mensen die nog vitaal zijn en zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Ze zijn ook geschikt voor (echt)paren. U huurt de woning van Woonzorg Nederland. Medewerkers van Dignis Zorg Thuis (thuiszorg) kunnen hulp geven als u die nodig heeft. Meer informatie vindt u bij Verzorgd wonen.

Activiteiten en voorzieningen

Activiteiten

De Veldspaat is het ‘huis in de wijk’, een ontmoetingsplek voor bewoners van het huis en uit de wijken Vinkhuizen en De Held. Er is een ruim aanbod aan activiteiten, waaraan iedereen kan meedoen. Het Grand Café is een gezellige plek om met buurtbewoners bij te praten bij een kopje koffie of te eten.

Voorzieningen

In De Veldspaat zijn veel voorzieningen.  De SPAR heeft een winkel voor de dagelijkse boodschappen. U kunt een afspraak maken bij de kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste. Wifi is aanwezig in de openbare ruimtes en u kunt bij Ziggo een internetaansluiting voor uw appartement afsluiten. Bij de receptie vindt u allerlei informatie en de medewerkers hebben u graag verder. Heeft u een behandeling nodig van fysiotherapeut of ergotherapeut? Zij en andere behandelaren zijn aan het huis verbonden. Ook komen de medewerkers van Certe aan de deur en bezorgt de apotheek de medicijnen.

De Goudvink

In de wijk Vinkhuizen vindt u dagbestedingscentrum de Goudvink . Wijkbewoners kunnen op een gezellige manier de dag doorbrengen en leeftijdgenoten ontmoeten.

Restaurant Veldspaat

In het Grand Café met restaurant kunt u iedere dag genieten van een lekkere maaltijd. U heeft de keuze uit diverse gerechten, vers bereid door de kok. In een sfeervolle en gezellige omgeving ontmoet u medebewoners en buurgenoten. Uw familie en vrienden zijn welkom. Het restaurant is ook een leuke gelegenheid om uw verjaardag of een andere gebeurtenis te vieren.

De Gemeente Groningen heeft een regeling voor tegemoetkoming in de kosten van maaltijden. De regeling is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De maaltijdconsulenten kunnen u meer informatie geven. Ze zijn bereikbaar via telefoon (050) 36 75 693.

Op de website van het restaurant vindt u alle informatie over het Grand Café, menu’s en openingstijden.

Cliëntenraad De Veldspaat

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners. De leden denken en praten mee over het beleid en de dagelijkse gang van zaken. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de leiding. Dignis waardeert dat, want we hechten veel belang aan de mening en adviezen van de cliënten en hun naasten.

CR Veldspaat 2015-08

Leden van de cliëntenraad: Staand: Jan Gijsenij (l), Sonja Simons, zittend: Reint Molenberg (l), Arnold Hagedorn. Op de foto ontbreekt dhr. Beenakker

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer A. Hagedorn, telefoon 0515 576494, e-mail a.hagedorn@home.nl.

Algemene informatie over cliëntenraden vindt u hier.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden

Voor een zorgappartement en beschermd wonen heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor ‘zorg met verblijf’. In de zorgappartementen zijn echtparen welkom als één van beide een ZZP 4 indicatie heeft. Voor beschermd wonen moet een van beide een verpleeghuisindicatie hebben om in aanmerking te komen voor een appartement voor twee personen.
Een indicatie kunt u aanvragen met het aanmeldformulier op de website van het CIZ. Uw huisarts kan ook helpen met de aanvraag.

Informatie over prijzen, eigen bijdrage, verzekeringen en dergelijke vindt u bij Tarieven en vergoedingen.

Mensen die zelfstandig wonen huren een appartement van Woonzorg.

U kunt ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij ons terecht.

Informatie over wachttijden vindt u hier

Informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met de Veldspaat of met de afdeling Woonzorgbemiddeling.

 

#

Veldspaat zorgappartement woonkamer doorkijk slaapkamer

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis