Senang Bersama interieur

Senang Bersama dagbesteding

Senang Bersama is het centrum voor dagbesteding voor Indische en Molukse ouderen.

Voor wie is Senang Bersama?

Gelukkig zijn met elkaar. Indische en Molukse senioren kunnen dit ervaren op de dagbesteding Senang Bersama. Ouderen vanaf 55 jaar die het fijn vinden om samen te zijn met anderen in hun eigen leefstijl zijn welkom bij Senang Bersama. Zij wonen zelfstandig, maar hebben ondersteuning nodig als gevolg van bijvoorbeeld dementie, een psychiatrische aandoening of een lichamelijke beperking. Ook mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun dagstructuur of graag meer leeftijdgenoten willen ontmoeten, zijn welkom.

Op de dagbesteding komen mensen uit de stad Groningen.

Senang Bersama bezoekers in hal voor web 448 bij 235

Senang Bersama bezoeker en Wiesje voor web 448 bij 235

Wat en hoe bij Senang Bersama

Cultuur en sfeer is wat de bezoekers aan Senang Bersama met elkaar verbindt. Hier kunnen zij zichzelf zijn in een omgeving die bij hen past. De activiteiten stemmen we daarop af. Er worden herinneringen opgehaald met geuren en kleuren van tempo doeloe en spelletjes ‘tjongklak ‘ en ‘dakon’ gespeeld. We luisteren naar Indonesische muziek, kijken naar Indonesische films en vertellen elkaar verhalen in het Maleis.

We beginnen de dag met een kopje koffie of thee. Vrijwilligers helpen iedere dag mee om een warme Indische maaltijd te bereiden. Bezoekers kunnen meehelpen met de voorbereidingen.

Op de dagbesteding is een verzorgende (activiteitenbegeleider) aanwezig. Vrijwilligers helpen ook mee met de activiteiten.

Senang Bersama bezoekers voor web 448 bij 235

Senang Bersama bezoekers knutselen voor web 448 bij 235

Waar en wanneer?

Senang Bersama bevindt zich in woonservicecentrum De Veldspaat in Groningen in de wijk Vinkhuizen. Op de eerste etage hebben we een eigen ruimte.

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Er nemen gemiddeld 10 personen per dag deel.

Bezoekers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Veldspaat, zoals de kapsalon, schoonheidsspecialiste, het internetcafé en de biljarttafel.

Aanmelden en meer informatie

Voor dagbesteding is een indicatie nodig van de Gemeente (WMO), die u kunt aanvragen bij het Zorgloket van de gemeente. De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of een andere hulpverlener kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

Voor vervoer kunt u gebruikmaken van de deeltaxi. Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan voor een deel vergoed en regelen wij het vervoer.

Als u een te lage vergoeding van de Gemeente ontvangt om de dagbesteding te kunnen betalen en ook de reiskostenvergoeding te laag is, kunt u een aanvullende bijdrage aanvragen bij de PUR/SVB via de Stichting Pelita. Dit is mogelijk als u erkend bent als oorlogsslachtoffer in het kader van de WUV (Wet Uitkeringen Vervolgingsslachtoffers 1940-1945) of Wubo (Wet uitkeringen burgeroorlogsslachtoffers 1940-1945).

Voor activiteiten vragen we een kleine bijdrage in de vergoeding van onkosten.

De warme maaltijden, door vrijwilligers bereid, betalen de deelnemers zelf. De gemeente kan een subsidie verstrekken; de hoogte is afhankelijk van het inkomen.

Senang Bersama is een gezamenlijk initiatief van De Veldspaat en de Initiatiefgroep Senang Bersama (ISB).

Bekijk de filmpjes van Senang Bersama op you tube

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Senang Bersama, telefoon (050) 574 51 00, e-mail senangbersama@lentis.nl

Aan de dagbesteding is een bezoekgroep verbonden, die ouderen met een Indische en Molukse achtergrond thuis bezoekt. Kent u iemand die bezoek op prijs stelt? neem dan contact op met de heer E.J. Schwab, telefoon (050) 541 12 97, e-mail bezoekgroep@ziggo.nl

#

P1050712

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis