Heymanscentrum buitenkant

Dagbesteding Het Anker

Het Anker geeft dagbesteding aan senioren met psychische problemen, die daarvoor begeleiding nodig hebben. U vindt het Anker in het Heymanscentrum.

Voor wie is Het Anker?

U heeft psychische problemen, zoals depressiviteit of paniekaanvallen. Of u ondervindt problemen als gevolg van een persoonlijkheidsstoornis of verslavingsprobleem. Daardoor gaat het leven niet meer vanzelf. U heeft moeite om het alledaagse ritme vast te houden en uw dag prettig door te brengen. Het Anker, Dagbesteding voor Ouderenpsychiatrie kan dan uitkomst bieden.

Op het Anker komen senioren die zelfstandig wonen in eigen huis of verzorgingshuis of in een appartement op het Oester in het Heymanscentrum. Er komen ook mensen die eerder opgenomen waren in de kliniek van Lentis Ouderenpsychiatrie in Zuidlaren.

Uw mantelzorger en naasten zijn ook welkom bij het Anker. Voor een kopje koffie, een luisterend oor en praktisch advies.

Wat en hoe?

Bij het Anker kunt u op een gezellige en zinvolle manier met leeftijdgenoten uw dag doorbrengen. Er is van alles te doen op creatief gebied, bewegen en gezelschapsspellen. U kunt ook met uw eigen hobby bezig zijn, zoals computeren of handwerken. U doet mee aan de dingen die u leuk vindt, want we willen graag dat u zich thuis voelt bij ons.

Natuurlijk is er ruimte voor een praatje, even uw verhaal kwijt kunnen en de krant lezen. We drinken samen koffie en thee en ook eten we ’s middags met elkaar. We koken zelf onze maaltijden. Verse groentes verbouwen in de kas in de tuin. Vrijwilligers doen mee aan de activiteiten, ze ondersteunen de professionele medewerkers.

De contactpoli van Lentis Ouderenpsychiatrie organiseert themabijeenkomsten in het Anker, waar u ook aan kunt deelnemen. Meer informatie vindt u hier

In het Heymanscentrum vinden allerlei activiteiten plaats, zoals muziekmiddagen en bingo. U bent welkom om daaraan mee te doen.

Waar en wanneer?

U vindt dagbesteding het Anker in het Heymanscentrum in het zuiden van de stad Groningen. Op de begane grond hebben we twee gezellige huiskamers met een terras. Er is ook een ruimte om te rusten.

Het Anker is geopend op maandag tot en met vrijdag, van 09.30 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u van 09.30 uur tot 14.00 uur bij ons terecht.

Er nemen gemiddeld 15 personen per dag deel aan de dagbesteding. Het aantal dagen dat u komt is afhankelijk van uw indicatie.

Aanmelden en meer informatie

U kunt dagbesteding aanvragen via uw huisarts, specialist of behandelaar bij Lentis Ouderenpsychiatrie. Dan kunt u eerst eens komen kennismaken. Dit betekent, dat u een paar dagdelen op bezoek komt en meedoet met de groep. Daarna besluit u of u definitief wilt meedoen.

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Uw huisarts of een andere hulpverlener kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan ook vergoed. Wij kunnen u helpen om het vervoer te regelen.

Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Het Anker, telefoon (050) 521 49 99, e-mail hetanker@lentis.nl

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis