Heymanscentrum buitenkant

Dagbesteding De Kombuis

De Kombuis is een dagbestedingscentrum voor mensen met geheugenproblemen. U woont zelfstandig in uw eigen huis of in een appartement van het verzorgingshuis. Om een prettig leven te leiden, kunt u wel wat hulp gebruiken.

Voor wie is De Kombuis?

Bij dagbesteding De Kombuis komen senioren met geheugenproblemen. De oorzaak kan dementie zijn, maar ook een andere ziekte. Zowel mensen met problemen in het beginstadium als in een verder gevorderde fase kunnen bij ons terecht. De Kombuis is ook een goede plek, als u daarnaast lichamelijke klachten heeft. U krijgt de begeleiding en structuur die kan helpen in het alledaagse leven.

Bezoekers zijn vooral mensen, die wonen in het zuiden van de stad Groningen en in de directe omgeving daarvan.

De deur staat ook open voor de mantelzorger en familieleden, voor een kopje koffie en een praatje.

Wat en hoe op De Kombuis

Bij dagbesteding De Kombuis ontmoet u leeftijdgenoten en kunt u de dag op een aangename manier besteden. Gezelligheid speelt een grote rol en de sfeer is ontspannen.

Er is een afwisselend programma met groepsactiviteiten, zoals spelletjes doen, knutselen, de krant lezen en wandelen. De activiteiten zijn afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Zo nu en dan maken we een uitstapje met elkaar. Daarnaast is er gelegenheid om bezig te zijn met uw eigen hobby. Het gaat erom, dat u zich thuis voelt.

Natuurlijk is er ruimte voor een praatje, even je verhaal kwijt kunnen. Koffie en thee drinken en ’s middags warm eten zijn activiteiten die we met elkaar doen. Drie keer per week koken we zelf.

Professionele medewerkers en vrijwilligers begeleiden de activiteiten. Voor behandeling van uw (lichamelijke) klachten zijn de fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en psycholoog van Dignis beschikbaar. Ook kan de specialist ouderengeneeskunde hierbij betrokken zijn.

Waar en wanneer?

U vindt dagbesteding De Kombuis in het Heymanscentrum in het zuiden van de stad Groningen. Op de begane grond hebben we een gezellig ingerichte ruimte, waar de activiteiten plaatsvinden. Er is gelegenheid om ’s middags te rusten.

De Kombuis is geopend op maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Er nemen gemiddeld acht tot negen personen per dag deel aan de dagbesteding. Het aantal dagen dat u komt is afhankelijk van uw indicatie.

Aanmelden en meer informatie

U heeft een indicatie van de Gemeente (WMO) nodig om mee te kunnen doen aan de dagbesteding. Komt u in aanmerking voor dagbehandeling, dan wordt de indicatie aangevraagd bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).  De kosten worden voor een groot deel vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Uw huisarts, wijkverpleegkundige of een andere hulpverlener kan de indicatie voor u aanvragen. Onze medewerkers geven ook graag meer informatie.

Als u een indicatie heeft voor vervoer, worden de kosten daarvan ook vergoed. Wij kunnen u helpen om het vervoer te regelen.

Voor uitstapjes en sommige andere activiteiten vragen we een kleine bijdrage (vergoeding van onkosten, aanschaf van materialen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van De Kombuis, telefoon (050) 521 49 99, e-mail kombuis@lentis.nl

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis