Keerkring buitenkant

Keerkring dagbesteding

Op Dagbesteding De Keerkring komen mensen die psychische of geheugenproblemen hebben. Een groep is speciaal voor jongere mensen met dementie.

Is De Keerkring geschikt voor u?

Dagbesteding de Keerkring ondersteunt mensen, die geheugenproblemen hebben. De oorzaak kan zijn (beginnende) dementie, maar ook psychische problemen. Hierdoor kunnen gedragsproblemen ontstaan. Soms komen daar lichamelijke klachten bij.

U krijgt de begeleiding die past bij u en uw situatie. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Op de Keerkring ontmoet u andere bezoekers en u kunt er de dag zinvol invullen. We ondersteunen ook de mantelzorger en overige naasten.

In de Keerkring zijn drie groepen, ieder van zes tot acht personen. Per groep verschilt de behoefte aan begeleiding, leefstijl en zorg. Een groep is speciaal gericht op jongere mensen met dementie. Samen kijken we welke groep het beste bij u past.

Bezoek aan de Keerkring is ook mogelijk als u op de wachtlijst staat voor ’t Blauwbörgje.

Wat kunt u doen in De Keerkring

In een huiselijke omgeving brengt u op een prettige manier uw dag door. U kunt meedoen aan de groepsactiviteiten en er  is volop ruimte om met uw eigen hobby bezig te zijn. Samen met u kijken we naar uw wensen, behoeften en mogelijkheden. U doet mee aan de activiteiten die u fijn vindt. Afhankelijk van de indicatie komt u één of meer dagdelen. Het dagritme is aangepast aan de bezoekers. Er zijn vaste onderdelen zoals het samen koffie en thee drinken en eten.

Gevarieerd programma

We hebben een gevarieerd programma, zoals:
– De moestuin: die onderhouden we zelf en we eten van de eigen oogst
– De hobbyruimte / houtbewerkingsruimte: hier worden meubels (tuinsets) gemaakt, maar op verzoek ook andere dingen. We werken met een goede kwaliteit gereedschap
– De groep voor jongere mensen kookt twee keer per week zelf; boodschappen halen we samen in de supermarkt en we verwerken ingrediënten uit eigen tuin. Op alle groepen hebben we regelmatig bakactiviteiten
– We besteden veel aandacht aan bewegen: twee keer per week is er gymnastiek, voor de jongere mensen is er een apart programma. Op de Keerkring staat een crosstrainer. Fietsen door de omgeving doen we vaak met de duofietsen en we maken wandelingen
– We organiseren regelmatig uitstapjes, in overleg met de bezoekers wordt de bestemming gekozen
– Het geheugen trainen doen we veel met een spel of een quiz
– Muziek maken en samen zingen doen we vaak
– Verdere activiteiten: biljarten, darten, schilderen, handwerken, spelletjes doen en het nieuws volgen in de krant.

Professionele begeleiding en faciliteiten

Op de dagbesteding is altijd een professionele begeleider aanwezig. Behandelaren zoals een psycholoog en fysiotherapeut zijn aan De Keerkring verbonden. Daarnaast zijn er vrijwilligers, die meehelpen bij activiteiten.
De Keerkring bevindt zich naast verpleeghuis ’t Blauwbörgje. Bezoekers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van deze locatie.
Rondom het gebouw zijn terrassen en een grote tuin, die bezoekers voor een groot deel zelf onderhouden.

 

Keerkring Thuis

Als de stap om deel te nemen aan de activiteiten in De Keerkring nog te groot is, kunnen we u tijdelijk thuis begeleiden. Een medewerker komt u bezoeken en samen bekijkt u wat er nodig is. U heeft bijvoorbeeld hulp nodig om met een hobby aan de slag te gaan of u wilt meer structuur in uw dag. We sluiten aan bij uw behoeften en wensen. Zo kunt u na enige tijd meedoen aan de activiteiten op de dagbesteding. Dat bereiden we zorgvuldig voor.

Alzheimer Café

Dignis organiseert samen met team290, Humanitas, ZINN, Thuiszorg Groningen, het UMCG en Zorggroep Groningen het Alzheimer Café. Het Alzheimer café is iedere derde woensdag van de maand geopend, behalve in de zomermaanden. De bijeenkomsten vinden plaats in Bernlef. Mensen met dementie, hun naasten en iedereen met belangstelling voor het onderwerp zijn welkom. Meestal is er een inleiding of een film, waarna bezoekers met elkaar in gesprek gaan.

Aanmelden en meer informatie

U heeft een indicatie nodig om mee te doen aan dagbesteding. Uw huisarts kan de indicatie voor u aanvragen. De gemeente bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt. De kosten worden voor een deel vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Meer informatie vindt u bij Tarieven en vergoedingen.
Voor uitgaven van een aantal activiteiten, zoals uitstapjes vragen we een kleine bijdrage.
Als u niet zelf naar de dagbesteding kunt komen, ontvangt u ook een indicatie voor vervoer en begeleiding. De kosten daarvoor worden voor een deel vergoed vanuit de WMO. De medewerkers van de dagbesteding of de wijkverpleegkundige kunnen hierover meer informatie geven.

Wilt u meer informatie of wilt u eens langskomen om kennis te maken? Neemt u dan contact op met de medewerkers van De Keerkring. U bent van harte welkom.
Openingstijden:
maandag t/m zaterdag van 10.30 uur – 16.30 uur.

Meer informatie over de ziekte van Alzheimer vindt u op de website van Alzheimer Nederland

#

Keerkring aan het werk in de houtwerkplaats

Feedback
Dignis

is onderdeel van Lentis