dignis afbeeldingen website

Feestdagen op maat met een feestelijk tintje

Beste familie en naasten van cliënten en bewoners,

Hoe gaat het met u? Het gaat allemaal anders dan anders en dat is nog steeds wennen. Ik hoop dat het met u goed gaat. Via deze weg wil ik u ook hartelijk bedanken voor uw medewerking om de Dignis-locaties en alle mensen die daarbinnen verblijven en werken zo veilig mogelijk te houden. Zonder u kunnen wij dat niet. We doen het met elkaar. De reden waarom we bijvoorbeeld allemaal mondkapjes dragen, onze handen goed reinigen en afstand houden is belangrijk genoeg. Het gaat namelijk om de gezondheid van uw dierbaren en alle medewerkers en vrijwilligers die daarvoor iedere dag weer aan de slag gaan.

Voorlopig hebben we nog van doen met het Coronavirus. Zoals u waarschijnlijk wel heeft gehoord of gelezen hebben wij eind september te maken gekregen met een grote uitbraak op onze locatie De Omloop te Norg. Ik heb dit van zeer nabij meegemaakt en kan u verzekeren dat het een enorm heftige en intens verdrietige situatie is om zoveel bewoners en medewerkers ziek te zien worden en helaas ook bewoners te zien overlijden. Het heeft mij gesterkt in mijn opvatting dat het Coronavirus op geen enkele manier onderschat moet worden. Het heeft ons ook weer geconfronteerd met het enorme dilemma dat kan ontstaan tussen het inperken van vrijheden om zoveel mogelijk veiligheid te creëren en ieders behoefte aan direct contact.

Graag sta ik daarom met u stil bij de komende feestdagen. Belangrijke momenten om samen te zijn en onze verbondenheid met elkaar te ervaren. Feestelijke momenten die we graag met elkaar delen. Dit jaar gaan we de kerstviering in andere vormen laten plaatsvinden. Daarmee wordt het wellicht ook wel weer een hele bijzondere Kerst!

Omdat alle locaties van Dignis anders zijn en de gebouwen voor het naleven van de corona maatregelen specifieke mogelijkheden maar ook onmogelijkheden hebben is de aandacht voor de kerst dit jaar ‘op maat’. De manager van de locatie waar uw familielid of naaste verblijft zal u hierover informeren. Deze informatie is als bijlage bij deze brief opgenomen of ontvangt u binnenkort.

Zoals ik al aangaf, we doen het samen! Aan u vraag ik daarom om uw eigen creativiteit in te zetten. Wellicht kunt iets moois, iets liefs, iets leuks maken, fotograferen, inspreken, plakken etc. en dit meenemen of sturen naar uw familielid of naaste. Juist uw persoonlijke bijdrage zal ervoor zorgen dat dit een Kerst wordt die we samen niet snel zullen vergeten.

We weten ondertussen dat heel veel besmettingen plaatsvinden tijdens familiebijeenkomsten en feestjes. Uw familielid/naaste heeft een zeer kwetsbare gezondheid. Deze bijeenkomsten zijn dit jaar voor hen risicovol. Kies voor veiligheid. Neem deel aan de contactmogelijkheden met een feestelijk tintje op de locaties en houd het daarbij dit jaar. Wanneer u klachten hebt – ook al zijn het milde klachten – kom dan niet. Hoe jammer dat ook is. Laat een familielid komen die zonder klachten is. Ik vraag u om voorzichtig te blijven en vol te houden.

Tot slot wil ik u en uw dierbaren graag fijne en gezonde feestdagen wensen.

Met vriendelijke groet,
Inge Pesch
Medisch directeur Dignis

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.