Lentis Online _ websiteomslagen

Update 23-07: samen veilig blijven!

We zijn zo blij dat we de deuren van onze locaties weer voor alle familie en naasten hebben kunnen openen.

Het blijft echter oppassen geblazen. Ook u hebt in de kranten kunnen zien dat in Europa en ook in Nederland weer infectiehaarden ontstaan. Ook in Nederland zien we het aantal besmettingen oplopen. We merken allemaal zelf en zien ook om ons heen hoe lastig het is om de Corona regels consequent te blijven volhouden. Het risico dat het virus weer oplaait is ook binnen onze regio echt aanwezig. Laten we ons hiervan bewust blijven.

Goede voorbereiding

Het Corona team van Dignis heeft niet stil gezeten. We zijn ons binnen Dignis goed aan het voorbereiden op mogelijke corona uitbraken. Klein of groot. Een corona uitbraak heeft in alle gevallen een grote impact. Het is en blijft een zeer besmettelijk en dodelijk virus dat de longen en andere organen zwaar kan aantasten. Voor met name de kwetsbaren in de samenleving, waaronder uw familielid, kan besmetting grote gevolgen hebben. Laten we er samen voor zorgen dat we alles doen om hen zo goed mogelijk te beschermen.

Samen veilig blijven

Vandaar dat ik u oproep om samen met alle medewerkers van Dignis goed stil te staan bij het volgende:

 

  • Onze beste kans om corona vrij te blijven is te zorgen dat we het niet krijgen en/of niet doorgeven. Dus:
    • Was of desinfecteer uw handen altijd bij binnenkomst van de locatie
    • Houd afstand daar waar dat ook maar enigszins mogelijk is. Het corona virus is ook besmettelijk via de lucht. Zorg voor elkaar en geef elkaar de ruimte. Wanneer U geen afstand kan behouden naar uw familielid draag dan een mondkapje.
  • Let op symptomen bij jezelf. Ook bij milde symptomen geldt: niet op bezoek komen en laat u testen!
  • Wanneer u bijvoorbeeld met vakantie in een regio bent geweest met een hoge besmettingsgraad (code oranje of landen waarbij er tijdens uw verblijf een stijging te zien was) blijf dan 14 dagen thuis. Laat iemand anders op bezoek gaan bij uw dierbare familielid. U kunt namelijk ook zonder symptomen besmettelijk zijn. Respecteer de Corona incubatietijd van 14 dagen.
  • Wij willen net als u geen algemene sluiting van locaties meer. Ons uitgangspunt bij een besmetting is om de gevolgen voor cliënten/bewoners en bezoek zo klein mogelijk houden.
  • Kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten staat voorop met een goed oog voor de veiligheid van de medewerkers. Niet iedere bewoner reageert hetzelfde. We blijven samen met u goed persoonsgericht kijken naar wat moet en kan.

We houden u op de hoogte

U kunt erop rekenen dat wanneer er zich iets wijzigt in de situatie van uw familielid u daar door ons zo spoedig mogelijk van op de hoogte wordt gesteld. Ook wanneer er risicovolle situaties zijn ontstaan op andere afdelingen binnen de locatie of binnen andere locaties van Dignis dan stellen wij u hiervan op de hoogte.

Alle medewerkers zullen zich tot het uiterste inspannen om het coronavirus buiten de deur te houden.

Mevr. drs. I.M. Pesch

Medisch directeur Dignis

 

  • Wij zijn specialist in psychiatrie, multiproblematiek en cognitieve problemen bij ouderen Meer over onze zorg

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.