Kopie van Dignis in coronatijd

Versoepeling bezoekregeling: meer bezoek en naar buiten!

De eerste versoepeling van de bezoekregeling is goed verlopen! De meeste bezoekers houden zich goed aan de afspraken, dragen gedurende het gehele bezoek de mondkapjes, desinfecteren de handen en houden afstand. Heel fijn, dank u wel. Daarmee hebben wij het met elkaar voor iedereen veilig gehouden. Als alles goed blijft gaan, kunnen we verder versoepelen op alle locaties van Dignis met ingang van vrijdag 26 juni.

Dignis hecht groot belang aan de gezondheid van bewoners, cliënten, bezoek en medewerkers. Lees daarom de onderstaande informatie zorgvuldig door. Zo zorgen we er samen met u voor dat uw ontmoeting zo veilig mogelijk is. We wensen u veel plezier met uw bezoek.

Algemeen

 • U volgt de looproute zoals aangegeven. Let u daarbij op de 1,5 meter afstand;
 • U gaat op de aangegeven tijd of eerder weg;
 • U kunt meteen schone was meenemen en vuile was mee naar huis nemen;
 • We kunnen geen huisdieren of zelf klaargemaakte consumpties toelaten. Wel kunt u verpakte cadeautjes meenemen. Bijvoorbeeld chocolaatjes in doosje of zakje;
 • Als u iets wilt nabespreken met een (zorg)medewerker, bijvoorbeeld hoe het bezoek is gegaan, dan kan dit telefonisch na het bezoek. Benader daarom niet de verzorging tijdens uw bezoek.

Update vanaf 26 juni

Vanaf vrijdag 26-6 kunnen bezoekers weer op reguliere bezoektijden komen. Men kan dan ook weer buiten op de terrassen zitten. Dit wel met in achtneming van de richtlijnen (gebruik van persoonlijk beschermingsmateriaal en 1,5 meter afstand).

Overige regels met betrekking tot bezoek per 29 mei

1.Vaste bezoekers: We gaan het vaste bezoek uitbreiden naar twee vaste personen per bewoner/cliënt vanaf maandag 15 juni:

 • Indien de cliënt goed zelf kan bepalen wie de tweede vaste bezoeker wordt, geven wij deze naam door aan de eerste contactpersoon;
 • Wanneer het voor de cliënt niet goed mogelijk is om dit te bepalen, dan beslist de eerste contactpersoon wie de tweede vaste bezoeker wordt;
 • De vaste bezoekers kunnen maximaal 2 keer per week, 1 keer per dag, een uur lang op bezoek komen;
 • De vaste bezoekers mogen ook gezamenlijk op bezoek komen. Op deze manier is het ook voor kwetsbare bezoekers die begeleiding nodig hebben, mogelijk om te komen;
 • Wanneer een vaste bezoeker ziek wordt, kan er een andere vaste bezoeker, uit een ander coronavrij huishouden, worden doorgegeven aan de afdeling.

2. Bezoek op afspraak: Bezoek is enkel mogelijk op afspraak. We gaan de bezoekmogelijkheden uitbreiden met een ochtend moment in het weekend, zowel op zaterdag als zondag. Voor maximaal twee bewoners per huiskamer kan er gelijktijdig bezoek zijn op de afdeling. Een afspraak maken gaat via telefonisch contact met de afdeling. De bezoektijden kunnen per locatie verschillen. De bezoektijden gelden vanaf 15 juni.

 • Doordeweeks (ma – vr)
  • Middagbezoek: tussen 15.00 uur– 16.30 uur
  • Avondbezoek: 19.00 uur – 20.00 uu
 • Zaterdag en zondag: ochtendbezoek: 10.30 – 11.30

3. Naar buiten gaan: Bezoek kan met cliënt/bewoner naar buiten gaan. Buiten hoeft u geen mondkapje te dragen. Wel vragen we u met klem om drukke plekken zoals bv. winkelcentra, te vermijden. Indien de cliënt/bewoner zelf loopt, verzoeken wij u de afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Geef iedereen de ruimte. Blijf dus niet te dicht bij de voordeur van de locatie rondlopen.

4. Screen uzelf: Wij verzoeken u om thuis na te gaan of het wel veilig is dat u op bezoek komt. Kom niet op bezoek bij: verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest. Temperatuur uzelf en kom niet op bezoek bij verhoging (vanaf 37,5 graden Celsius) of koorts. Ziek eerst uit.

5. Hygiëne en mondkapje: Wij geven u een mondkapje en instructie rondom het gebruik hiervan en andere hygiëne maatregelen. Dit mondkapje moet u tijdens uw bezoek in de locatie blijven dragen. Wanneer u gaat wandelen met uw familielid, verzoeken wij u het mondkapje in een plastic zakje te bewaren. Wanneer u weer terugkomt en de locatie betreedt, graag weer het mondkapje opdoen. Aan het einde van het bezoek kunt u bij het verlaten van de locatie het mondkapje weggooien in de prullenbak die daar staat.

Ten slotte…

 • Als er een besmette bewoner op een etage of woning is, komen alle bezoeken daar te vervallen tot 14 dagen nadat de laatste cliënt hersteld is.
 • Mocht u zich niet aan de instructies houden, dan houden wij ons het recht voor u de toegang te ontzeggen, omdat u daarmee de gezondheid van onze bewoners, medebezoekers en medewerkers in gevaar brengt.
 • Wij zijn specialist in psychiatrie, multiproblematiek en cognitieve problemen bij ouderen Meer over onze zorg

Dignis

is onderdeel van Lentis. Voor Team290 en ouderenpsychiatrie kunt u terecht bij Lentis.